Mica

En ny, smidig twist
Färg
Authentic Black
  • 360° rotation: det har aldrig varit enklare att använda en bilbarnstol
  • Bakåtvänt läge från födsel upp till 4 års ålder
  • Följer de högsta säkerhetsstandarderna (i-Size)
  • G-CELL-teknik för maximalt skydd av ditt barn vid en sidostöt

Produktbeskrivning

Det har aldrig varit enklare att placera ditt barn i bilbarnstol än med 360°-rotationen i Maxi-Cosi Mica. Du kan rotera bilbarnstolen för enkel placering av barnet. Dessutom monteras den enkelt med ISOFIX och följer säkerhetsstandarderna i i-Size.

Tack vare den roterande bilbarnstolen löper varje resa smidigt för såväl förälder som barn. Mica kan lutas i 360° i alla lägen så att barnet alltid har det bekvämt. Den kan användas från födseln upp till 4 års ålder tack vare vårt mjuka spädbarnsinlägg. För optimal sinnesro har vi utrustat Mica med både i-Size-säkerhet – den senaste och högsta säkerhetsstandarden – och avancerad G-CELL-teknik.

 

Installation

Vår Mica roterande bilbarnstol monteras enkelt med ISOFIX. Ett praktiskt stödben ger stabilitet även när barnet inte sitter i bilbarnstolen. Läs om korrekt montering i bruksanvisningen för Maxi-Cosi Mica. Maxi-Cosi Mica har visuella indikatorer som meddelar dig när bilbarnstolen är korrekt fäst vid bilens ISOFIX-fästpunkter. När bilbarnstolen är korrekt fäst kan du lämna kvar den i bilen. Då kan du alltid smidigt ta med barnet på resan. Du behöver bara placera barnet i stolen och fästa selen korrekt.

 

Säkerhet

Över 50 miljoner nyfödda har burits hem från sjukhuset med Maxi-Cosi. Som ledande specialist på barnresor är ditt barns säkerhet vår högsta prioritet. Våra intuitiva och innovativa bilbarnstolar skyddar ditt barn och hjälper oss att bära din familj in i framtiden. Maxi-Cosis bilbarnstol rekommenderas i externa krocktester för dynamisk säkerhet och användarvänlighet. Vår Mica roterande bilbarnstol är inte bara utformad för att vara praktisk för föräldrarna, den är dessutom utrustad med vår mest innovativa säkerhetsteknik: G-CELL. Den här tekniken tar upp krockstötar och skyddar ditt barn mot skador vid en sidokrock. Dessutom följer Maxi-Cosi Mica de senaste och högsta i-Size-standarderna, och ditt barn upp till 4 år kan resa bakåtvänt på ett smidigt sätt. En ny, smidig twist Maxi-Cosi Mica tar komforten till en ny nivå och ser till att varje resa går smidigt. Du som förälder kan placera barnet smidigt i bilbarnstolen med easy-in-grendynan.

 

Bilbarnstolen är även snäll mot ryggen tack vare den enkla 360°-rotationen.

Fempunktsselen är tydlig så korrekt montering garanteras! Mica kan användas direkt från födseln tack vare det bekväma spädbarnsinlägget. När barnet blir äldre är det fortfarande bekvämt tack vare det bakåtlutade sovläget, nackstödet med memory foam och inbyggd ryggventilation. Svala och bekväma resor garanteras i upp till 4 år! När ni väl har kommit iväg kan barnet bli åksjukt, och ibland hamnar inte snacks och drycker där det var meningen. Oavsett vad som händer är överdraget till Maxi-Cosi-bilbarnstolen lätt att ta bort och kan tvättas i tvättmaskin.

Varför välja mig?

  •  

Vanliga frågor
Kan jag använda Mica om min bil saknar ISOFIX-fästen?
Maxi-Cosi Mica är en bilbarnstol som ska monteras med ISOFIX-systemet i bilen. Den kan inte monteras i bilar utan ISOFIX-system.
Hur kan jag vara säker på att Maxi-Cosi Mica är korrekt monterad i bilen?
Du behöver följa anvisningarna i bruksanvisningen för att säkerställa korrekt montering. Indikatorn på ISOFIX-fästena och stödbenet bekräftar att monteringen är korrekt. När ISOFIX-knapparna blir gröna betyder det att ISOFIX-fästena är korrekt anslutna till bilen. Skärmen på stödbenet ger visuell feedback och ljudfeedback för korrekt montering. När indikatorn på stödbenet blir grön och ljudet tystnar, betyder det att stödbenet är korrekt monterat. Vi rekommenderar att du kontrollerar dessa 2 indikatorer varje gång innan du kör iväg. Du kan få hjälp med monteringen genom att titta på instruktionsfilmen på Maxi-Cosi-webbplatsen.
Kan jag montera Maxi-Cosi Mica i det främre passagerarsätet?
Ja, du kan använda Mica i det främre passagerarsätet om det är utrustat med ISOFIX-fästen. Vid bakåtvända resor måste bilens airbag alltid inaktiveras. När Mica används framåtvänd måste bilens airbag inaktiveras. V rekommenderar dessutom att det främre passagerarsätet placeras så långt bak som möjligt. Vi rekommenderar att du tittar i fordonets bruksanvisning eller bilmonteringslistan på vår webbplats om Mica kan monteras i det främre passagerarsätet. Om du tänker montera Mica framåtvänt i det främre passagerarsätet måste du kontrollera gällande lagstiftning i landet där bilbarnstolen ska användas. Beroende på land finns vissa begränsningar.
Jag hittar inte min bil i bilmonteringslistan, betyder det att Mica inte kan användas i min bil?
Bilmonteringslistan är en icke-uttömmande lista över bilar där Maxi-Cosi Mica kan monteras. Listan uppdateras regelbundet på vår webbplats www.maxi-cosi.com. Om du inte hittar din bil kan det betyda att vi ännu inte har utfört något monteringstest på den. Vi rekommenderar därför att du kontrollerar bilens bruksanvisning och kontaktar biltillverkarens kundtjänst för att kontrollera om Mica kan användas i din bil.
Kan Maxi-Cosi Mica användas i min bil?
Maxi-Cosi Mica är en bilbarnstol som kan användas i bilar utrustade med ISOFIX-fästen. Vi rekommenderar att du kontrollerar i bilens bruksanvisning om den är utrustad med ISOFIX-fästen eller inte. Titta i vår bilmonteringslista på Maxi-Cosi-webbplatsen om Mica kan användas i din bil.
Varför ska spädbarn och småbarn resa bakåtvända?
Spädbarn har stora och relativt tunga huvuden jämfört med resten av kroppen. Deras halsmuskler är dessutom ännu inte fullt utvecklade. Om barnet reser framåtvänt kastas barnets huvud framåt vid en frontalkrock. Det kan orsaka allvarliga skador i nacken och till och med dödsfall. Genom att placera barnet bakåtvänt fördelas krafterna över barnets hela rygg vid en krock. Det är därför säkrare att resa med bakåtvänt barn så länge som möjligt.
Hur länge kan mitt barn åka bakåtvänt i Maxi-Cosi Mica?
Maxi-Cosi rekommenderar att bilbarnstolen används bakåtvänd så länge som möjligt och upp till 105 cm. Detta ökar avsevärt skyddet av barnets huvud och nacke, som fortfarande är väldigt ömtåliga i denna ålder.
När kan jag börja använda Maxi-Cosi Mica i framåtvänt läge?
Maxi-Cosi rekommenderar att du använder Mica-bilbarnstolen i bakåtvänt läge så länge som möjligt (upp till 105 cm eller minst 15 månader) eftersom detta ökar barnets säkerhet vid en frontalkrock. Mica kan dock användas i framåtvänt läge när barnet är minst 76 cm.
Hur vänder jag Maxi-Cosi Mica-bilbarnstolen från bakåtvänd till framåtvänd?
Tryck in den grå knappen på stödbenet när du vill vända bilbarnstolen från bakåtvänd till framåtvänd. Då låses Mica-bilbarnstolen upp och kan roteras till framåtvänt läge. Vi rekommenderar att du tittar på Mica-instruktionsfilmen på Maxi-Cosi-webbplatsen för mer information.
När kan jag växla från bakåtvänt till framåtvänt resande med Maxi-Cosi Mica?
Enligt lag måste barn resa bakåtvända fram till 15 månaders ålder. Maxi-Cosi rekommenderar att barnet reser bakåtvänt så länge som möjligt och upp till 105 cm för att bättre skydda barnets ömtåliga huvud och nacke vid olyckor. Informationsbladet nära nackstödet innehåller information om när du kan växla från bakåtvänt till framåtvänt resande.
Hur tvättar jag överdraget till Maxi-Cosi Mica?
Överdraget, nackstödets överdrag, axelkuddarna och spädbarnsinlägget kan tas bort och tvättas. Kontrollera tvättmärkningen för de olika tygerna innan du tvättar dem. Där finns tvättsymboler som anger hur de ska tvättas. Om överdraget i något skede behöver byta ska du endast använda officiella Maxi-Cosi-överdrag eftersom det utgör en viktigt del av fasthållningsprestandan. Du kan rengöra stommen med en fuktig trasa. Vi rekommenderar att du tittar på filmen ”How to remove and install the cover” (hur man bort och monterar överdraget) på vår webbplats för mer information.
Varför finns inlägget i Mica?
Det är ett säkerhetsinlägg särskilt utformat för att skydda barnet från födsel (40 cm) upp till 60 cm i Mica. För barnets säkerhet måste det användas upp till 60 cm. Det är förbjudet att ta bort delar av inlägget, ändra det eller använda andra dynor som inte är utformade för den här bilbarnstolen.
Hur länge ska jag använda inlägget för mitt barn i Mica?
För barnets säkerhet måste inläggetanvändas upp till 60 cm. Det är förbjudet att ta bort delar av inlägget, ändra det eller använda andra dynor som inte är utformade för den här bilbarnstolen.
Mica-inlägget lämnar inte mycket plats för mitt barn. Kan jag ta bort lite vaddering från inlägget för att skapa mer utrymme?
Nej, vadderingen är utformad för att skydda ditt barn vid en bilolycka. För barnets säkerhet är det förbjudet att ta bort delar av inlägget, ändra det eller använda andra dynor som inte är utformade för den här bilbarnstolen. Ta av barnets ytterkläder för maximal säkerhet och högre komfort.
Kan jag använda Mica-spädbarnsinlägget i en annan bilbarnstol?
Det är inte tillåtet. Mica-spädbarnsinlägget har konstruerats och kontrollerats endast för användning med Mica, för att säkerställa säker användning av Mica ända från födseln (40 cm). Om du använder Mica-spädbarnsinlägget i en annan bilbarnstol följer bilbarnstolen inte de stränga säkerhetskraven i i-Size (R129).
Hur justerar man selen i Maxi-Cosi Mica?
Selen kan justeras tillsammans med nackstödet. När du vill justera selen måste du först göra den lösare genom att trycka på selens mjuka justeringsknapp och dra ut remmarna. Sedan kan du justera nackstödet genom att flytta det uppåt eller nedåt genom att trycka på knappen på nackstödets baksida. När du är klar sätter du i barnet och drar åt selen med justeringsremmen på framsidan.
Varför har Maxi-Cosi Mica en 5-punktssele?
Alla Maxi-Cosi-bilbarnstolar i grupp 1 (upp till 105 cm) har en 5-punktssele som justeras med ett drag. Selen fördelar stötkraften bäst över barnets starka ben och till bilbarnstolen. 5-punktsselen kan dessutom justeras perfekt till barnet och hålla barnet i säkraste möjliga position i sätet.
Vad är rätt position/höjd för selen?
Selens remmar ska vara placerade i axelhöjd, inte högre eller lägre. Nackstödet justeras tillsammans med selen.
Kan materialet i de halkskyddande axeldynorna göra ont på barnet sommartid?
Selens halkskyddade vadderingar är viktiga för säkerheten. De ökar fasthållningsprestandan genom att minska framåtrörelser vid en frontalkrock. Materialet har valts ut tack vare sin fasthållningsprestanda och för att det är mjukt och inte gör ont på barnet oavsett temperatur i bilen. Bilbarnstolens sele är en del av Micas säkerhet och därför ska den alltid användas.
Vad ska jag göra om barnet öppnar selens spänne?
Om det händer rekommenderar vi att du omedelbart stannar på ett säkert ställe och fäster spännet igen. Berätta för barnet att det inte får öppnas, och varför. Det finns alltid en risk att ett uppfinningsrikt, fingerfärdigt eller starkt barn öppnar spännet. Det skulle strida mot lagstadgade säkerhetsstandarder om kraften som behövs för att öppna spännet skulle ökas rejält för att göra det omöjligt för barnet att öppna det själv. Det finns europeiska standarder för spännets placering, knappens färg och manövrerings- och öppningskraft.
Hur placeras bilbarnstolens nackstöd rätt?
Nackstödet ska placeras så att barnets ögon och öron i framåtvänt läge ligger mitt i nackstödet. Det betyder att barnets huvud kan vara högre än nackstödet i framåtvänt läge. I bakåtvänt läge ska huvudet inte sticka upp över nackstödet.
Hur justerar man nackstödet på Maxi-Cosi Mica?
När du vill justera nackstödet måste du först göra selen lösare genom att trycka på selens mjuka justeringsknapp och dra ut remmarna. Sedan kan du justera nackstödets höjd uppåt eller nedåt genom att trycka på knappen på nackstödets baksida.
Varför finns det tryckt information vid nackstödet på Maxi-Cosi Mica-överdraget? Hur läser jag den?
Det är information om när det är tillåtet att växla från bakåtvänt till framåtvänt resande enligt barnets längd. Det är inte lätt att varje dag veta exakt hur långt ett växande barn är, och du kanske vill ha barnet i framåtvänt läge snabbt eftersom det är enklare att se barnet. Barnet ska dock inte placeras i framåtvänt läge innan det är 76 cm eller 15 månader gammalt. Målet med märkningen är att tydligt undvika att barn placeras i framåtvänt läge för tidigt.
Hur många sitt- och ligglägen har Maxi-Cosi Mica?
Maxi-Cosi Mica har fem bekväma lägen i bakåtvänt och framåtvänt läge – från sittande till liggande – och kan enkelt justeras från bilbarnstolens framsida.
Var hittar jag handtaget för att justera lutningen på Maxi-Cosi Mica?
Det grå lutningshandtaget finns på bilbarnstolens framsida och kan användas i bakåtvänt och framåtvänt läge.
Jag kan inte luta en framåtvänd Maxi-Cosi Mica i sovläge eftersom bilbarnstolens säte tar emot. Vad gör jag?
Du kan koppla bort ISOFIX-fästena på Mica-bilbarnstolen, luta Mica-bilbarnstolen till sovläge och sedan fästa ISOFIX-fästena på nytt i bilen.
Var finns G-CELL-tekniken?
G-CELL är en teknik för sidostötar som har integrerats på båda sidor av Mica för att sprida stötkraften över hela bilbarnstolens struktur vid en olycka från sidan.
Hur kan jag vara säker på att Maxi-Cosi Mica är låst i resepositionen?
Maxi-Cosi Mica har 2 reselägen: bakåtvänd (40–105 cm/ungefär från födsel upp till 4 år) och framåtvänd (76–105 cm/över 15 månader till ungefär 4 år). Börja med att rotera bilbarnstolen mot dörren genom att trycka på det grå handtaget på stödbenet innan du placerar barnet i stolen. En röd indikator visas, som bekräftar att bilbarnstolen kan roteras och att den INTE är låst i en reseposition. När sätet är vridet åt sidan kan du snabbt och enkelt placera barnet i stolen. När du har placerat barnet i stolen kan du vrida stolen till önskad reseposition (bakåtvänd eller framåtvänd). När resepositionen har låsts kan du inte längre vrida bilbarnstolen i en annan riktning om du inte trycker på det grå handtaget på stödbenet igen. På så vis undviks misstag i vardagen. Ett klick hörs som bekräftar att bilbarnstolen är låst i resepositionen.
Kan jag vrida Maxi-Cosi Mica när den är bakåtlutad?
Ja, Maxi-Cosi Mica kan vridas även när bilbarnstolen är bakåtlutad för att vara så praktisk som möjligt i vardagen.
Maxi-Cosi Mica följer bestämmelserna i i-Size (R129). Vad innebär det?
i-Size (R129) är nya europeiska bestämmelser sedan juli 2013 som syftar till att öka barns säkerhet i bilar genom att påbjuda bakåtvänt resande upp till minst 15 månader, främja universell ISOFIX-montering och förbättra säkerhetsstandarderna för ytterligare skydd av huvud och nacke. Mer information om i-Size.
Vad är ISOFIX?
ISOFIX är ett internationellt standardiserat monteringssystem som erbjuder det säkraste, enklaste och snabbaste sättet att montera en bilbarnstol korrekt utan att använda fordonets säkerhetsbälten. Namnet ISOFIX står för ISO (International Standardization Organization) och FIX (fixering). ISOFIX-bilbarnstolar använder två standardfästpunkter vid bilbarnstolens bas plus en anordning som hindrar att stolen tippar framåt – antingen ett stödben eller ett övre fäste. Alla nya bilar sedan 2006 är utrustade med ISOFIX, och ISOFIX finns också monterat i många bilmärken från före 2006. Mer information om ISOFIX.
– Kan jag montera Maxi-Cosi Mica även med bilens säkerhetsbälte?
– Nej, Maxi-Cosi Mica kan inte monteras med bilens säkerhetsbälte. Det är en bilbarnstol som ska monteras med ISOFIX-systemet.

Maxi-Cosi Mica Recensioner