Varför en vändbar sittdel?

Ditt barn tittar helst på dig

Ditt barns ögon... i dem kan du drunkna. Och omvänt tittar ditt lilla barn helst bara på dig. Det förändras inte när ni går ut. Vad som än händer i världen runt omkring er, fortsätter ditt barn att söka ögonkontakt och vet: det är säkert. Därför är en barnvagn i vilken barnet är vänt mot dig ett så bra val.

Vändbara sittdelar
De flesta barnvagnar som du kan använda från tidig ålder, har en vändbar sittdel så att ditt barn kan se dig eller bara kan titta framåt.

För ditt barn är det, definitivt under de första nio månaderna, bättre att kunna ha ögonkontakt med personen som kör vagnen. I en barnvagn med sittdelen vänd mot dig, kan barnet se dig och höra din röst ordentligt, så att han eller hon känner sig tryggare. Ditt barn gillar om du då och då böjer dig ned för att ge det en puss eller en klapp. Och för dig är det också underbart att se hur det lilla ansiktet lyser upp när du ger det lite uppmärksamhet.

Du själv blir också mer avslappnad om du kan se hur ditt barn mår. Är det för varmt eller för kallt, rinner näsan, skiner inte solen i ansiktet... Ett litet barn kan inte bearbeta för många intryck och måste upptäcka världen i sin egen takt.

När vänder du sittdelen?
I takt med att barnet växer, blir han eller hon mer nyfiken på allt utanför den egna trygga världen. Du kan då stegvis prova och se om barnet gillar att sitta framåt. Prova att byta position en timme då och då och se hur barnet reagerar. Detta är mycket enkelt med en vändbart sittdel.

Prova i en lugn park, där du står bredvid barnvagnen för att peka på blommor och ankor. Du kan sedan fortsätta långsamt tills sittdelen är permanent framåtvänd.


ToPp 3 artiklar

MC Homepage Oria 480x480 v4 SE
Skapa ditt eget resesystem

Välj den vagn som passar dig

Läs mer
Varför ett resesystem?

3-i-1 för säker transport

Läs mer

produktförslag till dig

12249567 maxicosi stroller travelsystem stella 2016 grey sparklinggrey 3qrt
Stella

Redo för varje äventyr

Läs mer
Nova 4-hjulig barnvagn

Förvandla en promenad till ett stort äventyr

Läs mer

Följ oss på Facebook

Select your language

Please select your preferred language :