Välttest säkerhet bilbarnstolar

Säkerheten i första hand

En bilbarnstol ska skydda ditt barn, även om bilen slår runt vid en olycka eller krock. Alla Maxi-Cosis bilbarnstolar-småbarn har ett fempunktsbälte, som fungerar som en slags sele. Vi testar detta system i omfattande krocktester för att säkerställa optimal säkerhet.

Välttest
Välttestet är ett rigoröst krocktest som används sedan december 2013 för att testa bilbarnstolars prestanda när bilen slår runt. Det betyder att de redan omfattande säkerhetsstandarderna EG R44-04 skärpts ytterligare.I efterhand har det visat sig att dessa regler inte var tillräckligt stränga. Se vad som händer med krocktestdockan när bilen slår runt. Titta på den här filmen och se hur välttestet går till med en bilbarnstol utrustad med ett skyddssystem.

Det nya välttestet tittar på om barnet sitter kvar i sin stol ordentligt, i bilbarnstolens säkraste läge, oavsett vad som händer under olyckan. Här är en film med ett välttest med en bilbarnstol med ett fempunktsbälte. Båda tester utfördes av UTAC (Union Technique de l'Automobile du Motocycle et du Cycle), ett oberoende testinstitut för bilindustrin.  

På Maxi-Cosi kontrollerar vi alla våra bilbarnstolars säkerhet genom att utsätta dem för officiella välttester. Vi gör det i Frankrike och Nederländerna, inklusive UTAC och TASS testcenter. Alla våra bilbarnstolar är även försedda med ett "vältcertifikat". 

Du kan själv kontrollera om en Maxi-Cosi bilbarnstol skyddar ditt barn bra om din bil skulle slå runt, genom att titta efter vältetiketten.Relaterade artiklar

Vad är ECE R44/04

Den orangea R44-märkningen innbär..

Läs mer
5-punktsbälte bilbarnstolar

Hur skyddas ett barn bäst i en bilbarnsstol?

Läs mer
Bilstolguide

Välj rätt bilstol efter barnets ålder och längd 

Läs mer

produktförslag till dig

maxi-cosi pebble plus med baby
Pebble Plus

Bäst i Test babyskyddet som omfamnar din baby

Läs mer
maxicosi pearlxp 2015 black blackraven 930x1050png
Pearl One i-Size

Säkert bakåtvänt resande upp till 105 cm

Läs mer

Följ oss på Facebook

Select your language

Please select your preferred language :