Maxi-Cosi bilbarnstolskrocktester

Den är testad enligt regelverket:
i-Size (UN R129) eller ECE R44/04

Som banbrytande marknadsledare när det gäller säker transport av barn, uppfyller och överträffar Maxi-Cosi alla lagstadgade krav för tester. 

Några av våra nya bilbarnstolar uppfyller den nya säkerhetsstandarden i-Size (UN R129). Andra bilbarnstolar uppfyller standarden ECE R44/04, som säkerställer en lägsta säkerhetsnivå. Maxi-Cosi höjer även ribban markant genom att utföra ytterligare stränga tester av våra bilbarnstolars alla aspekter. Våra mer krävande tester liknar dem som utförs av den oberoende och internationellt erkända bilsäkerhetsexperten Euro NCAP. 

maxi-cosi car seat crash tests

Euro NCAP testar hur väl bilar skyddar passagerare, inklusive barn i bilbarnstolar, vid allvarliga olyckor. Vi kombinerar Euro NCAP:s uppgifter med resultaten från våra stränga rigorösa tester, som vida överskrider rättsliga miniminormer.

Göra det lilla extra
Standardtesthastigheten för frontalkollisioner är 50 km/tim, men vi testar stolar i 70 km/tim. Dessutom utför vi extra krocktester för att simulera olika sido- och sido-/frontalkollisioner.
Som ett resultat har vi gått i spetsen när det gäller att förbättra sidoskyddet och har utvecklat banbrytande teknik för att skydda barn från skada vid en sidokollision.

Frontalkollisiontester
Denna utförs på en accelerationssläde som är utrustad med ett standardsäte eller en bilkaross. En åldersanpassad krockdocka spänns fast i bilbarnstolen och säkras i sätet med ett bilbälte eller ISOFIX-fästpunkter. Släden simulerar en frontalkollision in i en vägg i 70 km/tim. Med hjälp av höghastighetskameror och andra avkänningsanordningar monterade på släden och på dockan kan vi kontrollera hur väl bilstolen skyddar barnet och även mäta:

  • hur långt framåt huvudet förflyttar sig
  • hur mycket stöd huvudet har
  • bröstets, huvudets och bäckenets acceleration
  • belastningar på nacken
  • belastningar på magen

Maxi-Cosi Safety Centers - Europa och America 
Vi har våra egna toppmoderna krocktestanläggningar för bilbarnstolar i Cholet, Frankrike, och Columbus, Illinois, USA.

maxi-cosi car seat crash tests

Tester utförs under alla produktionsfaser, från tidig utveckling till tillverkning där bilbarnstolarna är föremål för stränga säkerhetsgranskningsprocedurer.
 Våra toppmoderna testcenter kombinerar branschens bästa forsknings- och utvecklingsteam med avancerad och innovativ teknik, inklusive:

  • specialiserade forsknings- och designanläggningar,
  • datoriserade teknikresurser,
  • miljölabbtester,
  • avancerade sidokollisionstestmöjligheter och
  • tre oberoende krocktestslädar.

 Vi strävar efter att bibehålla vårt globala ledarskap inom säkerhet och innovativ design.Relaterade artiklar

Följ oss på Facebook

Select your language

Please select your preferred language :