Hur testar vi våra produkter? 

Vi strävar efter att göra våra bilbarnstolar exceptionellt säkra, bekväma och enkla att använda. Vi uppnår detta mål genom att ständigt hitta nya lösningar och granska våra befintliga produkter. Att utföra regelbundna, stränga säkerhetstester är en väsentlig del av vårt kontinuerliga utvecklingsprogram. Genom att tillämpa den senaste tekniken i specialiserade forskningsanläggningar kan vi vara säkra på att vi tillverkar bilbarnstolar som uppfyller högsta möjliga säkerhetsstandard.

Vi använder krocktester för att göra bilresan säkrare 

I våra ultramoderna testanläggningar har vi allt som behövs för att designa, tillverka och testa bilbarnstolar. På Maxi-Cosis testcenter sammanför vi branschens främsta forskning, design och teknik i syfte att ta fram nya baby-, småbarns- och barnprodukter. 

Hur går krocktester med bilbarnstolar till? 

Med hjälp av kameror och höjdspecifika dockor med upp till 300 sensorer kan vi mäta exakt hur väl våra bilbarnstolar kommer att skydda ditt barn vid en bilolycka.  För att vara säkra på att vi har uppnått optimala säkerhetsnivåer utför vi upp till 1 000 krocktester under utvecklingen av en bilbarnstol. Vi använder också resultaten från dessa krocktester i syfte att ständigt utvecklas och förbättras. 

Varför använder vi oss av våra egna säkerhetstester? 

Genom att ha våra egna forskningsanläggningar kan vi göra många fler kraschtester än vad som krävs innan vi lägger ut en ny produkt på marknaden. Vi utför tester på våra bilbarnstolar, hela vägen från början av utvecklingsfasen och fram till slutproduktionen. Och testerna slutar inte där. För att försäkra oss om en felfri tillverkningsprocess fortsätter vi att testa var 5 000:e bilbarnstol som tillverkas. Det innebär att vi, och våra kunder, kan känna fullständigt förtroende för allt vi tillverkar.  

Se ett videoklipp om vårt säkerhetsforskningscenter här.

Oberoende tester av bilbarnstolar 

Vårt fokus på säkerhetstester innebär att vi vet att våra bilbarnstolar är bland de säkraste du kan köpa. Men det är inte tillräckligt. Våra bilbarnstolar genomgår också oberoende tester hos ADAC. Detta är ett av de få testcentra som är ackrediterade av Euro NCAP, en organisation som arbetar tillsammans med Stiftung Warentest, Europas ledande oberoende konsumenttestorganisation.  

ADAC tittar på två säkerhetsområden när de sammanställer ett poängtal: 

Dynamisk säkerhet 

Denna säkerhetsklassificering för bilbarnstolar är baserad på tester av frontalkrockar och sidokollisioner. En docka med avancerade sensorer placeras i en bilbarnstol för att mäta påverkan från stötkrafter mot kroppen. ADAC och andra partners beräknar sedan den slutliga poängen baserat på dessa mätningar. 

Användarvänlighet 

Här testas fem olika steg, från att placera bilbarnstolen i bilen, till att dra åt bältet runt dockan. Testet tittar på riskerna att använda och installera bilbarnstolen på fel sätt. 

Sammanräkningen av resultaten från dessa tester ger en poäng, som översätts till en stjärnklassificering, där 5 stjärnor är det bästa och 0 stjärnor är det sämsta. 

Vi är stolta över att våra produkter har fått ett bra resultat i Stiftung Warentests krocktester för bilbarnstolar, oavsett åldersgrupp. Läs mer om hur våra produkter betygsätts externt.