Bilstolar

Våra innovativa bilbarnstolar har gjort Maxi-Cosi till en betrodd partner för säkert och bekvämt resande i årtionden. På Maxi-Cosi har vi burit framtiden under årtionden av expertis och innovation. Låt oss hjälpa till att göra varje resa enkel, från den första resan hem från BB!

Page
Filter
  1.  
  2.  
Page
Filter

Hittade du inte modellen du letade efter? Det kan vara en av våra äldre modeller.

Se alla gamla modeller här:

Maxi-Cosi-barnstolar

Alla våra Maxi-Cosi-bilbarnstolar är utformade och tillverkade med dig och din familj i åtanke. Eftersom vi värnar om din familjs säkerhet är alla bilbarnstolar vi utvecklar noggrant testade och hyllade av oberoende säkerhetsorganisationer som ADAC. Vi ser till att du kan resa tryggt, från den första resan hem från BB med ett babyskydd upp till grundskolan med en bilbarnstol i grupp 2/3. Vi erbjuder de lösningar som passar dina behov bäst, i alla situationer.

Vilken typ av bilbarnstol behöver jag?

Det finns två standarder som du måste vara medveten om för att efterleva de europeiska reselagarna: R44 och R129/i-Size. Barn som är under 12 år eller kortare än en viss längd ska alltid färdas i en bilbarnstol som uppfyller någon av dessa godkända standarder.

R129/I-size

R129/i-Size är den senaste standarden som har introducerats. Denna lagstiftning fokuserar på barnets längd, i stället för vikt, när du ska välja rätt bilbarnstol. De flesta experter rekommenderar att barn åker bakåtvända upp till 15 månaders ålder, på grund av deras begränsade muskelstyrka. Läs mer om I-size eller bakåtvända bilbarnstolar för att hitta den bästa lösningen för din familj!

ECE R44/04

Enligt R44 delas bilbarnstolar in i grupperna 0+ (nyfödd och upp till 13 kg), 1 (9 till 18 kg) och 2/3 (15 till 36 kg). Grupperna är baserade på ditt barns vikt och inte längd, och sträcker sig från nyfödd och upp till 12 år. Enligt lagen måste barn åka bakåtvända upp till 9 månaders ålder. Det är dock troligt att R44/04-produkterna kommer fasas ut i framtiden, och att i-Size då kommer att bli den enda standarden. Läs mer om ECE R44 .

Isofix eller säkerhetsbältesmontering?

Installation med ISOFIX minimerar risken för felaktig installation och ger en stabil anslutning i din bil med ISOFIX-fästena. Med ISOFIX kan du låsa fast bilbarnstolen, eller basen till ett babyskydd, i två metallfästen (ISOFIX-fästpunkter) som sitter mellan sätena i bilen.

Med ISOFIX blir risken för felaktig installation av en bilbarnstol mindre än när du använder bilens säkerhetsbälte. Är du osäker på om din bil har Isofix? Titta i vår bilmonteringslista.

Oroa dig inte om du inte har ISOFIX i din bil, våra bilbarnstolar som fästs med säkerhetsbälte är lika enkla att använda. Följ bara anvisningarna i den medföljande manualen, så är du och ditt barn redo.

Är du ute efter en bilbarnstol men vet inte var du ska börja? Vi på Maxi-Cosi älskar att hjälpa till. Kolla in vårt verktyg för val av bilbarnstol för att få hjälp direkt med att hitta det perfekta alternativet för din familj.

 

 

 

Jämför produkter
You have no items to compare.