Maxi-Cosis säkraste bilbarnstolsteknik 

I mer än 30 år har vi fokuserat på ditt barns säkerhet och komfort , så att du har kunnat fokusera på bilkörningen. Vår innovativa bilbarnstolsteknik gör bilturen (och livet) enklare för alla föräldrar. 

Tillsammans med experter över hela Europa förbättrar vi kontinuerligt designen på både våra babyskydd och våra bilbarnstolar för småbarn och barn, genom att ta fram de senaste tekniken vad gäller säkerhet och bekvämlighet. Vi ser till att du känna dig trygg från och med den första resan hem från BB. Det beror på att alla våra bilbarnstolar tillämpar den främsta bilbarnsstolstekniken för att skydda ditt barn på alla era resor. 

Skydd med vår senaste bilbarnstolsteknik 

Maxi-Cosi har satt bilbarnstolstandarder sedan 1984. Våra många patent är bevis på att vi har hållit oss i framkant vad gäller bilbarnstolsinnovationer sedan vi lanserade vår första ISOFIX-bas för många år sedan. 

Med hjälp av smarta, bekväma designs och toppmoderna material överträffar vi säkerhetsstandarderna och ser till att ditt barn reser så tryggt som det bara går. 

 

  • Vi har utvecklat G-Cell för att skydda ditt barn i händelse av en sidokollision. Dessa unika sexkantiga celler är inbyggda i bilbarnstolens sidopaneler och fungerar lite som de deformationszoner som sitter i bilens stötfångare. Som ett resultat avleds stötkraften från ditt barns kropp, vilket ger ett överlägset skydd. Ta reda på mer om G-Cell-bilbarnstolsteknik.

  • Vår prisbelönade Maxi-Cosi Air Safety Technology® är ett inbyggt krockkuddesystem som skyddar huvudet och nacken. Genom att systemet automatiskt fylls med luft vid en kollision avleds en stor del av stötkraften. Det innebär en kraftig minskning av risken för att ditt barn ska skadas allvarligt. 

  • För att ta säkerheten ännu ett steg längre har vi utvecklat roterande bilbarnstolar såsom Mica, [LINK], som innebär att ditt barn kan resa bakåtvänt upp till fyra års ålder. Att resa bakåtvänt under en längre tid är i enlighet med de senaste i-Size-säkerhetsstandarderna. Ta reda på mer om i-Size-säkerhetsstandarder eller ta en titt på våra i-Size-bilbarnstolar. 

Våra produkter är noggrant testade

När du köper en av våra bilbarnstolar investerar du i flera år av forskning, utveckling och tester. Vi kontrollerar, undersöker och testar nytt material i laboratorier och vi använder oss också av oberoende testcenter.

Våra krocktester är så avancerade att de ofta används av EU:s tillsynsmyndigheter också. Experter utför mer än 2 000 krocktester på våra produkter varje år för att kontrollera befintliga produkter och utveckla ny teknik. På så vis har Maxi-Cosi gjort sig känt för att tillämpa banbrytande innovationer i tillverkningen av säkra och pålitliga bilbarnstolar. 

Våra krävande krocktester liknar dem som utförs av den oberoende och internationellt respekterade bilsäkerhetseksperten Euro NCAP. Läs mer om oberoende testcentra såsom STIWA.

Maxi-Cosis bakgrund och erfarenhet 

Det är 1984. Spädbarn reser omkring i bilen, nedbäddad i en liggdel som inte är fastspänd. Småbarn sitter i stolar som hänger löst över bilens baksäte. Det är nu Maxi-Cosi lanserar Europas första bilbarn, Maxi-Cosi Standaard. 

Mer än 30 år senare är vårt uppdrag fortfarande detsamma: att kontinuerligt förnya vår bilbarnstolsteknik så att dina barn kan resa så säkert som möjligt. 

Bilar är designade för vuxna, inte för barn. Därför uppfinner, testar och förbättrar vi ständigt våra designs i samarbete med andra organisationer som ägnar sig åt barns bilsäkerhet, såsom United Test and Assembly Center Ltd (UTAC), Transport Research Laboratory (TRL) och Europeiska kommissionen. 

Vår filosofi 

Att förstå vad moderna föräldrar och barn behöver är kärnan i allt vi gör. 

Vi vet att du vill ha en användarvänlig bilbarnstol som sparar tid, ser snygg ut och garanterar att ditt barn sitter säkert. Denna vetskap, i kombination med vår långa erfarenhet av att utveckla barnsäkerhetsteknik, innebär att vi arbetar för att lösa de problem som ingen annan har löst.