Varför ska man välja en bilbarnstol med AirProtect®-teknik?

Ingen tycker om att tänka på risken av att krocka med bilen, men samtidigt vill du göra allt du kan för att skydda ditt barn skulle olyckan vara framme. Eftersom ditt barns säkerhet är vår högsta prioritet har vi utvecklat den revolutionerande AirProtect®-tekniken, i syfte att minimera risken för skador på ditt barn i händelse av en sidokollision.

Visste du?  

Sidokollisioner är särskilt riskfyllda för barn. Dessa typer av olyckor orsakar en tredjedel av alla dödsolyckor, i så gott som alla fall till följd av huvudskador.  

AirProtect®-teknik för sidokollisioner 

Sidkollisioner är mycket farliga för barn. En av fyra kollisioner sker från sidan, men dessa i sin tur utgör en tredjedel av alla dödsolyckor. Det beror på att i en sidokollision får axlarna ta emot den större delen av stötkraften. Det leder till påfrestningar på bröstkorg och huvud, vilket resulterar i allvarliga skador. Det är särskilt farligt om barnet är placerat på kollisionssidan, eftersom dörren då kan tryckas mot dem. AirProtect® ser till att ditt barn skyddas från stötkrafter i händelse av en sidokollision. 

Ta en titt på vårt utbud av bilbarnstolar med AirProtect®-teknik.

Hur fungerar Air Safety®-teknik?  

AirProtect®-tekniken är särskilt utformad för att skydda ditt barns huvud i hädelse av en sidokollision. Tekniken minskar stötkraften kring barnets huvud genom att låta nackstödet absorbera den.  

Ta en titt på våra bilbarnstolar med Airprotect®-teknik. 

Nyskapande lösningar avsedda att skydda ditt barn  

Vår AirProtect®-teknik är resultatet av ett banbrytande samarbete mellan Dorel och det välkända krocktestcentret på Kettering University i Michigan i USA. 

Vi på Maxi-Cosi sätter alltid ditt barns säkerhet först. För att minimera skaderisken har vi utvecklat nya tekniker avsedda att göra bilresan säker. Ta reda på mer om våra nyskapande lösningar och bilbarnstolstekniker.