Under de senaste årtiondena har krockkuddar bidragit till att bilkörning (och krockar) blivit mycket säkrare. Därför utvecklade vi vårt prisbelönta Air Safety Technology®, ett krockkuddessystem i miniatyrformat, avsett att skydda ditt barn i händelse av en krock. Det unika och innovativa systemet ser till att ditt barn sitter så skyddat som möjligt. 

Krockkuddar som skyddar ditt barn 

Våra bilbarnstolar med Air Safety Technology® har två specialdesignade krockkuddar som sitter inbyggda i axelskydden. Dessa kuddar blåses upp automatiskt vid en krock, i syfte att skydda barnets huvud. Detta minskar stötkraften mot nacken och hjälper till att förebygga allvarliga skador. 

Air Safety Technology® vid frontalkrockar 

70 % av alla bilolyckor inbegriper en frontalkrock. Barn som sitter framåtvända kan kastas framåt vid en frontalkrock. This puts stress on the head and neck, which can lead to serious injury. Barnens skelett och muskler blir starkare i takt med att de växer, men de kommer inte vara fullt utvecklade förrän barnen är minst fyra år gamla. Om ett barn reser framåtvänt ser Air Safety Technology® till att huvudet är skyddat i händelse av en krock. 

Ta en titt på vår bilbarnstol med Air Safety Technology®.

ur fungerar Air Safety Technology®? 

Air Safety Technology® är särskilt utformat för att skydda barn som reser framåtvända vid en eventuell frontalkrock. Krockkuddarna minskar stötkraften mot barnets huvud genom att omedelbart blåsas upp i händelse av en krock.  

Våra bilbarnstolar med Air Safety Technology® har en inbyggd CO2-patron i ryggstödet. I händelse av en krock blåses de två krockkuddarna som sitter i axelskydden automatiskt upp. En sekund senare släpps luften ut igen.  

Visste du? 

Bilkrockkuddar är utformade och placerade i syfte att skydda vuxna huvuden, inte huvuden på barn. En Maxi-Cosi bilbarnstol med Air Safety Technology® ser till att ditt barn skyddas av en korrekt placerad krockkudde. 

Ta en titt på vår bilbarnstol med Air Safety Technology®.

Nyskapande lösningar för bästa möjliga skydd 

Air Safety Technology® togs fram med inspiration från den ökade användningen av krockkuddar avsedda att skydda individer, till exempel krockkuddar i motorcykel- eller ryttarjackor. Tekniken är ett resultat av många års utveckling och tester gjorda i samarbete med den franska mobilkuddexperten Helite. 

Ditt barns säkerhet är alltid vår högsta prioritet. Det är därför vi har utvecklat nya tekniker avsedda att minimera risken för skador på barn när de reser i bilen. Ta reda på mer om varför våra bilbarnstolstekniker är de bästa.