Jade

Första R129-säkerhetsliggdelen på en ISOFIX-bas
Färg
Essential Red
  • R129-säkerhet
  • Optimal användbarhet och bekvämlighet
  • Ultimat komfort för bebisen
  • En del av 3wayFamily  
Köp online

Produktbeskrivning

Maxi-Cosi Jade är den första R129-godkända säkerhetsliggdelen för resande med en bebis i bilen. Jade är mycket enkel att montera baktill i bilen på 3wayFix-basen och tillhandahåller en säker ISOFIX och en mycket praktisk Slide & Go-montering. Denna säkerhetsliggdel erbjuder stor bekvämlighet för sovande bebisar under långa resor och under vardagliga aktiviteter, säkert och utan avbrott. Med sin moderna design och läderfinish blir Jade en mycket stilig barnvagn på några sekunder med någon av Maxi-Cosis barnvagnar.

Bilstolar är till för resor, liggdelar är till för sömn. Nyfödda behöver sova så mycket som möjligt i den bästa möjliga positionen. Därför skapade Maxi-Cosi den första R129-godkända säkerhetsliggdelen: Jade. Tack vare sin 180-sovläge, kan bebisar resa och sova längre stunder i en säkrare och bekvämaresovställning. Med Jade kan föräldrar ta med sig sina barn under långa familjeturer och under de dagliga aktiviteterna, säkert och utan att vakna upp barnet.

Varför välja mig?

Lättanvänd
ISOFIX-montering
Slide & Go-montering i bilen
Tvättbar klädsel

Komfort
Bekvämt och mjukt inlägg för nyfödda
Solskydd
Mjuk madrass
Undanstoppningsplats för selen

Säkerhet
R129-säkerhet
Stötabsorberande material
3-punktssäkerhetssele

Allmänt
Ompositionering i bilen
Lång livslängd med 3wayFix-bas och bilstolen Pearl One i-Size
En del av 3wayFamily
Vanliga frågor
Kan säkerhetsliggdelen Jade från Maxi-Cosi användas för att sova i på natten?
Jade från Maxi-Cosi är specialutformad som en säng för nyfödda. Den nyföddes komfort garanteras med en riktig sängstomme och en skön madrass. Spädbarnet har det alltid skönt tack vare det mjuka och sköna tyget. En resesäng som Jade ska inte betraktas som permanent ersättning för en riktig barnsäng, men kan då och då användas för det ändamålet. Kontrollera att bältesanordningen är undangömd under madrassen. Du bör även ta bort inlägget.
Hur säker är sidovänd körning jämfört med bakåtvänd körning?
Vid körning måste barn under 15 månader vara vända bakåt eller åt sidan (i sidled) i stolar som är godkända enligt FN-föreskrift nr 129. I nuläget finns det fler bakåtvända bilbarnstolar än sidovända bilbarnstolar/liggdelar. Tester har visat att båda dessa är säkrare för barn mellan 0 och 15 månader jämfört med framåtvända bilstolar. Tester under de förhållanden som anges i den strängaste säkerhetsregleringen R129 för bilbarnstolar visar att Jade skyddar mycket väl mot stötar mot huvud, hals och från sidan.
Hur monterar jag Jade på rätt sätt i bilen?
Det är mycket viktigt att säkerhetsliggdelen monteras på rätt sätt i bilen så att spädbarnet skyddas på bästa möjliga sätt. Säkerhetsliggdelen måste alltid vara vänd i sidled, mot vägen, i baksätet. Spädbarnets huvud ska peka mot den bildörr som bärkorgen inte är monterad på. Jade kan endast monteras på en kompatibel ISOFIX-botten med hjälp av en unik ”Slide & go-montering”. Den unika Slide & go-monteringen på ISOFIX-botten förenklar korrekt och säker montering av liggdelen eftersom du inte behöver trassla med säkerhetsbältet. Den interaktiva responsen från ISOFIX-systemet gör det ännu enklare. Du ser och/eller hör om säkerhetsliggdelen är korrekt monterad i bilen.
Kan Jade monteras tillsammans med en eller flera andra bilbarnstolar (ej säkerhetsliggdelar) i samma baksäte på bilen?
Jade från Maxi-Cosi är ett R129-godkänt bilbarnsstolssystem (”Specific vehicle ISOFIX”). Eftersom Jade är en sidovänd bilbarnstol går det inte att placera Jade intill två andra bilbarnstolar i samma baksäte. I de flesta fall går det att montera en extra bilbarnstol för ett spädbarn eller småbarn intill Jade. På vår webbplats finns en lista över kompatibla fordon där du kan se om Jade passar din bil.
Jag kan inte se spädbarnet i bilbarnstolen från framsätet. Hur vet jag att mitt barn har det bekvämt?
Bärhandtaget kan fällas ned när Jade är korrekt monterad på botten. På så sätt kan föräldrar då och då kasta en blick på barnet. Alternativt har vi en Maxi-Cosi-baksätesspegel som tillbehör som kan monteras på baksätets nackstöd i ett läge som även ger föraren möjlighet att övervaka barnet genom att titta i baksätesspegeln. Du möjliggör det genom att montera baksätesspegeln på nackstödet i det säte som Jade har monterats på. I ett sådant fall ska bärhandtaget (med huva) fällas ner och kåpan öppnas.
Hur länge kan jag använda Jade?
Jade är särskilt utformad för spädbarn mellan 40 och 70 cm. Det betyder att du kan använda bilbarnstolen för nyfödda och barn upp till cirka 6 månader som väger högst 9 kg.

Maxi-Cosi Jade Recensioner