Pebble Pro i-Size

Babyskyddet som omfamnar din baby
Färg
Essential Blue
  • i-Size (R129) säkerhet
  • Del av 3wayFamily
  • Flexibelt resesystem
  • Bekvämt spädbarnsinlägg och nackstöd
Köp online

Produktbeskrivning

Letar du efter tryggt, bekvämt och enkelt sätt att resa med din nyfödda? Upptäck Pebble Pro i-Size! Pebble Pro i-Size är ett toppmodernt babyskydd som erbjuder bästa säkerhet för ditt spädbarn, eftersom det är utvecklat enligt senaste bilstolsstandarden i-Size (R129). Minneskummet som är integrerat i sidovingarna ger mycket högt skydd. Den medföljande baby-hugg-inlägget erbjuder extra sidoskydd för nyfödda och en perfekt ergonomisk position för en bekväm resa. Det vadderade och justerbara nackstödet garanterar det bästa stödet för din babys huvud.

Pebble Pro i-Size är en måste-ha bilstol eftersom den även erbjuder högsta användarvänlighet tack vare möjligheten att installera den på en ISOFIX-bas. Pebble Pro i-Size kan installeras med bara ett klick, sen får man en hörbar och visuell bekräftelse på korrekt installation. Den innovativa easy-in-selen gör det smidigt att placera babyn i, och lyfta upp den ur, babyskyddet.

Varför välja mig?

Lättanvänd Godkänd för flygplan Lättjusterad sele Multi-sele Innovativ easy-in-sele ISOFIX montering Kan monteras med 3-punktsbälte Avtagbar klädsel där selen kan sitta kvar Tvättbar klädsel Minnesknappar Komfort Bekvämt spädbarnsinlägg Solskydd Bekväm stol med extra vaddering Tre bälteslägen Säkerhet Stötabsorberande material 3-punktssele Bakåtvänt babbyskydd Side Protection System (sidoskyddssystem) Allmänt Justerbar höjd Lång livslängd med basenhet 3wayFix eller FamilyFix One i-Size En del av 3wayFamily  •  

Vanliga frågor
Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size följer lagstiftningen för i-Size (R129). Vad innebär det?
i-Size (R129) är en ny lagstiftning som syftar till att göra bilstolar ännu säkrare än tidigare. i-Size-bilstolar (R129) har ISOFIX-montering, ska vara bakåtvända upp till minst 15 månader och har förbättrade säkerhetsstandarder för ytterligare skydd för huvud och nacke. Du kan läsa mer om i-Size (R129) här: www.maxi-cosi.com/i-size.
Kan jag montera Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size med FamilyFix One i-Size i framsätet?
Ja, Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size kan monteras på FamilyFix One i-Size i framsätet om sätet har ISOFIX förankringspunkter. Det är oerhört viktigt att se till att framsätets airbag har avaktiverats. De flesta bilar har ISOFIX förankringspunkter i framsätet.
Kan jag använda Pebble Pro i-Size med EasyFix?
Pebble Pro i-Size är inte kompatibel med EasyFix. För Pebble Pro i-Size rekommenderar vi FamilyFix One i-Size för den bästa, i-Size (R129), säkerhetsprestandan.
Kan jag installera Pebble Pro i-Size med bilbältet?
Ja, Pebble Pro i-Size går att installera med bilbältet på samma sätt som med alla Maxi-Cosi barnbilstolar. Säkerhetsnivån av en installation genom bilbältet ger ett ECE R44/04 säkerhetsutförande dock, därför rekommenderar vi alltid att använda Pebble Pro i-Size med Maxi-Cosi FamilyFix One i-Size för bästa, i-Size (R129), säkerhet.
Kan jag montera Maxi-Cosi Pebble på passagerarsätet?
Ja, du kan montera Maxi-Cosi Pebble på passagerarsätet, men bara om airbagen har inaktiverats.
Kan Maxi-Cosi CabrioFix eller Maxi-Cosi Pebble installeras i bilen med 2-punktsbältessystem?
Maxi-Cosi CabrioFix och Maxi-Cosi Pebble är inte designade för installation med 2-punkts bilbältessystem. Dessa bilbarnstolar bör endast installeras genom ett 3-punkts bilbältessystem (godkänd enligt ECE R16 standard) eller, , på en Maxi Cosi FamilyFix bas, som förankras med ISOFIX-fästen.
Borde bärhandtaget på mitt babyskydd (Maxi-Cosi CabrioFix/Citi/Pebble) placeras i en upprätt position vid installation i bilen?
Bärhandtaget är en del av säkerhetskonceptet för Maxi-Cosi babyskydd och måste alltid placeras i upprätt position vid körning. Detta gäller även vid användning av FamilyFix och EasyFix baser. Läs igenom bruksanvisningen för bilbarnstolen. Att placera bärhandtaget i upprätt position skyddar barnet vid fall där babyskyddet roterar mot baksätet. Bärhandtaget skyddar även mot större objekt som kan flyga i luften nära barnet. När barnet är säkert fastspänt i selen kan hans/hennes huvud och armar inte slå i bärhandtaget om en olycka skulle ske.
Får Maxi-Cosi Pebble användas på flygplan?
Ja, Maxi-Cosi Pebble får användas på flygplan? Stolen har certifierats för detta syfte (TUV-certifiering).
När ska jag ta bort inlägget från Pebble Pro i-Size?
Inlägget är särskilt utformat för att ge ytterligare komfort och säkerhet för små spädbarn. Barn växer vanligtvis ur inlägget när de är runt 60 cm långa. Du kan då ta bort inlägget och använda Pebble Pro i-Size utan det.
Vid vilken ålder kan jag ta bort stödkudden från Maxi-Cosi-bilbarnstolen?
Stödkudden ger nyfödda barn extra komfort. Det finns ingen specifik ålder då stödkudden ska tas bort från Maxi-Cosi-barnstolen. Det beror på barnets storlek. När du märker att ditt barn inte längre ligger bekvämt eftersom huvudet ligger på ”rullen” kan du ta bort stödkudden från Maxi-Cosi-bilbarnstolen.
Går det att tvätta inlägget och överdraget på Pebble Pro i-Size i tvättmaskinen?
Ja, du kan tvätta både inlägget och överdraget på Pebble Pro i-Size i tvättmaskin om du tvättar i högst 30 grader och använder ett program för ömtåliga plagg.
Var sitter den inbyggda suffletten på Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size?
På kanten på baksidan av Pebble Pro i-Size finns två flikar som sitter fast i suffletten. Dra i dessa flikar för att dra ut suffletten och fästa den vid bärhandtaget.
Skyddar Maxi-Cosi Pebbles sufflett mot UV-strålar?
Maxi-Cosi Pebbles sufflett är gjord av svart tyg som skyddar mot både solljus och UV-strålar.
Hur justerar jag höjden på bältesselen?
Höjden på bältesselen kan enkelt justeras på baksidan av din Pebble Pro i-Size.
Vad finns det för tillbehör till Pebble Pro i-Size?
Maxi-Cosi erbjuder de här tillbehören till Pebble Pro i-Size: åkpåse, solskydd, regnskydd och myggnät.
Varför har klassificering av Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size ändrats från att utgå från vikt (kg) till längd (cm)?
Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size följer den nya i-Size (R129) bestämmelsen och denna förändring är en del av i-Size. Det ska göra det lättare för föräldrar att välja rätt bilbarnstol till deras barn, och därigenom reducera för tidig uppgradering av bilstol. Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size passar spädbarn från födseln till 75 cm långa.
Varför står det högst 12 kilo på instruktionsetiketten på Pebble Pro i-Size?
Bilbarnstolar med i-Size (R129) klassificeras efter längd, men lagen kräver även att en högsta vikt för barnet ska anges. Pebble Pro i-Size är lämplig för barn från födsel (45 cm) till de är 75 cm långa. Viktgränsen på 12 kilo avser de 95 procent av barn som väger upp till 12 kilo när de är 75 cm långa. Det betyder att endast 5 procent av barnen väger över 12 kilo när de är 75 cm långa.
Hur länge kan Maxi-Cosi babyskydd användas utan avbrott?
Detta missuppfattas ofta. Detta sägs och skrivs ofta med barnets bästa i åtanke och handlar kort sagt om att en bilbarnstol för spädbarn som t.ex. Maxi-Cosi Citi SPS eller Maxi-Cosi CabrioFix och Maxi-Cosi Pebble inte ska användas överdrivet länge. Barn ska inte ligga i samma ställning under onödigt lång tid. De måste ha möjlighet att utveckla sina rörelsesystem och muskler i armar, rygg och nacke. Eftersom vi tillverkade den första bilbarnstolen för spädbarn i Europa, Maxi-Cosi, har vi såklart haft med detta i våra anvisningar under flera år. Så låt inte barnet sitta i barnstolen en hel dag för att det är bekvämt för dig, utan ge barnet möjlighet att utvecklas. Detta gäller även bärselen och alla andra produkter där barnet sitter, hänger eller ligger i en fast ställning. Detta är dock inget problem alls om ni emellanåt åker på en längre bilresa eller semesterresa. Vårt råd är att stanna varannan timme. Barnet måste ändå matas och blöjan måste bytas regelbundet.
Hur tar jag bort Pebble Pro i-Size från min vagn?
Du kan ta bort Pebble Pro i-Size från vagnen genom att trycka in de två grå knapparna, som finns på stolens sida bredvid bärhandtaget, samtidigt som du drar stolen uppåt. Se till att alltid placera bilbarnstolen bakåt och inte framåt på vagnen. På Maxi-Cosi och Quinny är det enkelt att frigöra Pebble Pro i-Size med en hand tack vare minnesknapparna.
På vilken barnvagn passar Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi CabrioFix eller Maxi-Cosi Pebble?
Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi CabrioFix och Maxi-Cosi Pebble från modell år 2001 kan användas med alla barnvagnar från Maxi-Cosi (med rätt adapter). Från modell 2002 passar de även tillsammans med barnvagnar från Quinny, med undantag från Quinny Zapp, på vilken endast Maxi-Cosi CabrioFix eller Maxi-Cosi Pebble endast kan placeras. Det är också möjligt att placera Maxi-Cosi Citi, Maxi-Cosi CabrioFix eller Maxi-Cosi Pebble på barnvagnar från flertalet barnvagnar från andra tillverkare. Fråga din återförsäljare.

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size Recensioner