När är det dags att flytta barnet till eget rum?

Den bästa tiden att flytta din lilla till eget rum är när du och barnet är redo för det. De flesta hälsoorganisationer föreslår att den bästa tiden kan vara efter 6 månaders samsovning, men det finns inga rätt eller fel. Eftersom det kan vara ett stort steg för er båda finns vi här för att hjälpa till att göra övergången från samsovning till eget rum så smidig som möjligt.

Alltid tillsammans

När du är säker på att din lilla är säker och trygg i sitt eget rum blir det mycket lättare att gå från att sova tillsammans till att sova i olika rum. Vetskapen om att barnet är säkert får du enkelt med hjälp av en pålitlig och tydlig babymonitor. Eftersom du kan kolla läget när du vill eller välja att låta en avisering uppmärksamma dig på eventuella ljud är See Babymonitor den bästa lösningen. Med extra funktioner som tvåvägskommunikation och lugnande musik är den ett måste för att skapa en känsla av att vara tillsammans när ni inte är det. See Pro babymonitor har avancerad CryAssist-teknik som drivs av Zoundream. Den känner inte bara av ditt barns skrik och meddelar dig, utan översätter även skriken automatiskt och hjälper dig att förstå om barnet är: sömnigt, kinkigt, hungrigt, gasigt eller upprört.

Lugnande om natten

Det kan ta lite tid för ditt barn att vänja sig vid att inte genast bli lugnad av din närvaro under natten. En lugnande sång, vitt brus eller mjukt ljus kan hjälpa barnet att lära sig att på egen hand somna om igen. Genom att ansluta Soothe Sound & Light till See Babymonitor kan du skapa en rutin som avger ett särskilt ljud eller ljus när babymonitorn upptäcker ljud eller rörelse. Allt eftersom ditt barn växer kan du använda Soothe Light & Sound för att skapa en rutin för att gå upp eller som nattlampa för godnattsagor!

Koll på natten

När barnet fortfarande behöver dig under natten, antingen för nattmatning eller för att byta blöja, vill du att barnet ska vara så dåsigt som möjligt så det blir enklare att somna om efter att ni är klara. Då är det extra viktigt att belysningen är så dämpad som möjligt, helst utan att låta för mycket.  Glow Crib Light kan placeras under spjälsängen, så att den aldrig lyser direkt i ögonen, och kan anpassas i intensitet och färg. Den har även en rörelsesensor som kan justeras i sensorräckvidd, så att du inte behöver leta efter strömbrytaren.

För en skön natt

Ditt barns rum måste ha perfekt temperatur och luftfuktighet för att barnet ska få en god natts sömn. Breathe Humidifier kan automatiskt upprätthålla dessa nivåer eller så kan du stänga av och slå på den manuellt i Maxi-Cosi Connected Home-appen. Genom att tillsätta eteriska oljor som sprider en väldoftande dimma kan du underlätta nätter när en ankommande förkylning hindrar din lilla (och i förlängningen dig) från att sova hela natten. Clean 3-i-1 luftrenare håller inomhusluften ren hela dagen och natten för dina barn. Maxi-Cosi Clean renar luften från 99,97 % av allt damm, pollen och luftburna partiklar med hjälp av högpresterande HEPA 13-filter.