Varför ska man välja en bilbarnstol sidokollisionsskydd? 

En av fyra bilolyckor är en sidokollision. Tyvärr kan dessa sidokollisioner ofta resultera i allvarligare skador för ditt barn än en frontalkrock eller en påkörning bakifrån. Statistiken visar att barn skadas kritiskt i en tredjedel av alla sidokollisioner, med dödsfall som resultat i en tredjedel av de fallen. Därför är det viktigt att köpa en bilbarnstol med sidokollisionsskydd.

Eftersom ett robust och tillförlitligt sidokollisionsskydd är avgörande för att skydda ditt barn vid en bilolycka är vår teknologi för sidokollisionsskydd standard i alla våra bilbarnstolar, för din sinnesros skull.

Varför är barn utsatta för större risk vid sidokollision?

Det finns flera faktorer som gör att sidokollisioner är särskilt farliga för barn.

  • Ditt barns huvud och bröstkorg är extremt känsliga för skador orsakade av kraften från en sidokollision.
  • Ditt barn kan skadas av det mötande fordonet eller kraftfull kontakt med bilens insida.
  • Ditt barn kan tryckas mot bildörren, särskilt om bilbarnstolen är placerad vid kollisionssidan.
  • De inbyggda sidokrockkuddarna är placerade så att de skyddar en vuxens huvud vid krock och inte ett barns, och erbjuder därmed inte det extra skydd du tror.

Vad säger säkerhetsbestämmelserna om sidokollisionsskydd?

I äldre säkerhetsstandarder som ECE R44/04 ingår inte sidokollisionstester. Du kan vara trygg i att alla bilbarnstolar från Maxi-Cosi överstiger denna standard och sidokollisionsskydd ingår. Vad gäller andra märken måste du dubbelkolla.

Den nyare i-Size R129 säkerhetsstandarden testar säkerheten vid sidokollision. Om du köper en i-Size bilbarnstol kan du vara trygg i att den möter minimistandarden för säkerhet vid en sidokollision. Utforska i-Size bilbarnstolar från Maxi-Cosi.

 

Hur fungerar Maxi-Cosis sidokollisionsskydd?

Alla våra bilbarnstolar har inbyggd teknologi för sidokollisionsskydd. De delar som omger ditt barns huvud är förstärkta med lager av EPS och skumgummi. De absorberar krafter vid en kollision från sidan, bakifrån, eller återstuds vid en frontalkrock. De leder även stöteffekten från kraschen bort från ditt barns kropp. Det minskar risken för allvarliga huvudskador.

Vi har också integrerat teknologi som AirProtect® i våra bilbarnstolar för extra skydd. Läs mer om vår innovativa AirProtect®-teknologi. 

Toppentips

Ta aldrig bort någon av skumgummilagren från bilbarnstolen, även när du rengör den. De är avgörande för ditt barns säkerhet och ska alltid sitta på plats.