Coral

Utformad för närhet
45-75 cm
0-12 kg
Färg
Essential Graphite
  • Den första modulbaserade bilbarnstolen
  • Ultralätt att bära
  • Flera ergonomiska bärpositioner
  • Extra stort solskydd

Produktbeskrivning

Vi har utformat Maxi-Cosi Coral med en helt ny dubbelfunktion. Den innovativa modulkonstruktionen kombinerar högsta möjliga säkerhetsstandard med en avancerad soft carrier med låg vikt som är lätt att ta lös.

Vår soft carrier kan bäras på flera sätt för större närhet. Den väger bara 1,7 kg och är helt vadderad med mjuka tyger. Handtagen är infällbara och säkerställer att både föräldrar och barn har det bekvämt. Du låser enkelt babyliften i vårt intuitiva safety shell, som kan klickas i ISOFIX-basen för enkel montering.

Montering
Tack vare FamilyFix3, som ansluts till bilens ISOFIX-fästen, har det aldrig varit enklare att montera Maxi-Cosi Coral. Klicka Coral på basen, så är du redo! Saknar din bil ISOFIX-fästpunkter? Inga problem, Coral kan även monteras med bilbälten. Tack vare FamilyFix3 kan du lämna Corals safety shell i bilen medan du bär barnet i vår innovativa lätta soft carrier (1,7 kg utan spädbarnsinlägget) från en plats till en annan. Med den enkla modulkonstruktionen kan du ergonomiskt lyfta barnet ur stolens safety shell i bilen med bara en hand, utan krångel och utan att slå huvudet! Det är enkelt att ta din soft carrier ur stolens safety shell. De audiovisuella indikatorerna bekräftar sedan korrekt och säker användning.

Säkerhet
Över 50 miljoner nyfödda har burits hem från sjukhuset med Maxi-Cosi. Som ledande specialist på barnresor är ditt barns säkerhet vår högsta prioritet. Våra intuitiva och innovativa bilbarnstolar skyddar ditt barn och hjälper oss att bära din familj in i framtiden. Maxi-Cosis bilbarnstol rekommenderas i externa krocktester för dynamisk säkerhet och användarvänlighet. Innovativa och unika Coral är utformad och tillverkad med branschens högsta säkerhetsstandarder (R129/03 i-Size). Reglerna i i-Size följs både när den är monterad på FamilyFix3 ISOFIX-fästen och med bilbältet. Du kan resa med barnet ända från födseln utan att oroa dig för säkerheten! Inläggets mjuka tyg håller barnet tryggt och säkert och inlägget låses enkelt i sitt hårda safety shell. Audiovisuella indikatorer ger feedback för korrekt montering.

Utformad för närhet
Håll barnet nära från första dagen tack vare den nytänkande dubbelfunktionen som låter dig bära vår lätta soft carrier (1,7 kg) nära dig. En soft carrier med infällbara handtag som kan användas i flera ergonomiska positioner för förflyttningar i vardagen. Klicka enkelt soft carrier-delen i sitt safety shell och klicka det i ISOFIX-basen för enkel montering! Maxi-Cosi Coral håller barnet svalt även under varma och soliga dagar tack vare ett användarvänligt och extra stort solskydd! Solskyddet fästs på stolens safety shell, som kan placeras på de flesta Maxi-Cosi-barnvagnar för en dag ute eller vid vardagsrutiner. När ni väl har kommit iväg kan barnet bli åksjukt, och ibland hamnar inte snacks och drycker där det var meningen. Oavsett vad som händer kan överdraget till Maxi-Cosi-bilbarnstolen enkelt tas bort och tvättas i tvättmaskin.

Varför välja mig?

Användarvänlig

Den första modulbaserade bilbarnstolen som är utomordentligt bekväm för föräldrarna

Bär barnet enkelt och lätt tack vare löstagbar soft carrier

Flera ergonomiska bärpositioner som håller barnet nära dig

Det innovativa easy in-selen hålls öppen så att du får in och ut barnet på några sekunder

En soft carrier som du bär bekvämt tack vare infällbara handtag

Snabb och enkel montering kombinerat med ISOFIX-fästen

Minnesknappar säkerställer enkel lösgöring med en hand från Maxi-Cosi- och Quinny-barnvagnar


Komfort

Maximalt skydd mot solen med extra stort solskydd

Det innovativa spädbarnsinlägget ger ytterligare säkerhet och komfort till nyfödda

Ännu bekvämare för barnet tack vare babyliftens mjuka vaddering


Säkerhet

Följer den senaste i-Size-säkerhetsstandarden (R129/03) som nu även inkluderar bältesmontering

En audiovisuell indikator bekräftar att din soft carrier är korrekt monterad i sitt safety shell

Sidoskyddssystem för optimal säkerhet vid en stöt från sidan


Allmänt

Ny ergonomisk design med en mjuk yta som förbättrar ergonomin för föräldrarna

Produkten är godkänd för användning i flyg (fråga alltid flygbolaget)


Vanliga frågor
Kan jag montera Maxi-Cosi Coral med FamilyFix3 i det främre passagerarsätet?
Ja, du kan montera Maxi-Cosi Coral med FamilyFix3 i det främre passagerarsätet om sätet har ISOFIX-fästpunkter. Det är MYCKET VIKTIGT att kontrollera att airbagen är inaktiverad. De flesta bilar har inte ISOFIX-fästen i det främre passagerarsätet.
Kan jag montera Coral med bara bilbältet?
Ja, du kan montera Coral med bilbältet. Följ anvisningarna i bruksanvisningen eller på produkten noga för säker montering. Maxi-Cosi Coral är godkänd enligt ECE R129-03 i-Size som universellt förstärkt bältessystem för barn (ECRS). Det gäller i-Size med bältesfästning.
Vad betyder det att Coral följer i-Size även när den monterats med bälte i bilen?
Det betyder att Coral är godkänd enligt i-Size-testprotokollen även monterad med bilbälte, precis som när den monteras på en ISOFIX-bas.
Kan jag använda Coral på en annan ISOFIX-bas?
Coral passar bara ihop med ISOFIX-basen FamilyFix3.
Kan jag tvätta spädbarnsinlägget och överdraget till Coral i tvättmaskin?
Ja, du kan tvätta både spädbarnsinlägget och överdraget till Coral i tvättmaskin, men i högst 30 grader och med ett tvättprogram för fintvätt.
På vilken barnvagn passar Coral?
Maxi-Cosi Coral passar på alla kompatibla Maxi-Cosi- och Quinny-barnvagnsramar och ett stort urval av barnvagnar från andra märken.
Hur justerar jag selens höjd?
Selens höjd justeras med hjälp av spädbarnsinlägget. Spädbarnsinlägget ska användas för nyfödda barn som är högst 60 cm långa för att säkerställa att selen hamnar i rätt höjd för axlarna. Vi rekommenderar att inlägget tas bort för barn från 61 cm upp till 75 cm. På så vis är liggpositionen lägre, så att selen hamnar i rätt axelhöjd igen.
Hur tar jag bort Coral från barnvagnen?
Du tar bort Coral från barnvagnen genom att trycka samtidigt på de två grå knapparna bredvid bärhandtaget på bilbarnstolens sida och dra sätet uppåt. Placera alltid bilbarnstolen bakåtvänd och inte framåtvänd på barnvagnen. Det är väldigt enkelt att frigöra Coral med en hand från Maxi-Cosi och Quinny med minnesknapparna.
Maxi-Cosi Coral följer lagstiftningen enligt i-Size (R129). Vad innebär det?
i-Size (R129) är ny lagstiftning som syftar till att göra bilbarnstolar ännu säkrare. Bilbarnstolar som följer i-Size (R129) har ISOFIX-montering, bakåtvänt resande upp till minst 15 månader och förbättrade säkerhetsstandarder för ytterligare skydd av huvud och nacke. Mer information om i-Size (R129) finns på vår webbplats www.maxi-cosi.com.
Vilka tillbehör finns till Coral?
Maxi-Cosi erbjuder följande tillbehör till Coral: fotsäck, sommarinlägg, regnskydd och myggnät. Mer information finns på Maxi-Cosi-webbplatsen.
När ska jag ta bort spädbarnsinlägget från Coral?
Spädbarnsinlägget är särskilt utformat för att ge spädbarn ytterligare komfort och säkerhet. Ett spädbarn blir i genomsnitt för stort för spädbarnsinlägget när han/hon är längre än 60 cm. Följaktligen kan du ta bort inlägget från Coral och använda den utan.
Varför finns det en viktgräns på 12 kg på instruktionsetiketten till Coral?
Bilbarnstolar enligt i-Size (R129) klassificeras enligt längd, men lagstiftningen kräver även att man ger en maxvikt för barnet. Coral lämpar sig för barn från födsel (40 cm) upp till 75 cm. Corals viktgräns på 12 kg hänvisar till vikten på 95 procent av barn som är 75 cm långa. Det innebär att bara 5 procent av barnen väger över 12 kg när de är 75 cm långa.
Vad betyder det att bilbarnstolen är modulbaserad?
Coral är den första modulbaserade bilbarnstolen. Det betyder att stolens soft carrier (bärdelen) kan tas loss från sitt safety shell. På så vis garanteras säkerheten i bilen samtidigt som den är lätt och ergonomisk att bära.
Vad väger stolens soft carrier?
Den väger 1,7 kg.
Kan jag använda stolens soft carrier upp till Corals viktgräns på 12 kg?
Ja, vår soft carrier kan användas tills barnet är för stort för Coral (>75 cm eller >12 kg).
Kan jag enkelt byta ut en soft carrier mot en ny, eller måste jag köpa en helt ny Coral? Kan jag köpa delarna separat?
Om delar eller en soft carrier går sönder eller är skadade kan produkten repareras på ett av våra auktoriserade reparationscenter. Om det inte går att reparera en soft carrier kan den bytas ut. Kontakta vår kundtjänst eller din lokala återförsäljare om du upptäcker ett fel.
Kan jag bära hela produkten i de infällbara soft carrier-handtagen?
Ja, det är möjligt och säkert.
Vad är längdgränsen för att ett barn ska kunna använda Coral?
Coral är utformad för barn från 40 cm upp till 75 cm (ungefär 12 månader).
Hur rengör jag Corals safety shell?
Du kan rengöra safety shell-delen med en fuktad trasa.
Hur tar jag bort en soft carrier och hu sätter jag tillbaka den?
1. Vik ned bärhandtaget på din safety shell. 2. Ta båda bärhandtag från sidorna på din soft carrier och håll ihop dem i en hand. 3. Ta lös din soft carrier genom att trycka på soft carrier-lösgöringsknappen på sidan av safety shell-delen. 4. Lyft din soft carrier från sitt safety shell. 5. Se till att din soft carrier-del låses med ett ljudligt klick när du sätter tillbaka den i sitt safety shell. 6. Handtagen på din soft carrier dras automatiskt tillbaka när du släpper dem. 7. Placera bärhandtaget på safety shell-delen så långt framåt som möjligt mot barnets ben tills den låses i körposition.
Erbjuds soft carrier- och safety shell-delen separat?
Båda delarna tillsammans, en soft carrier och ett safety shell, utgör en bilbarnstol. För närvarande kan man inte köpa dem skilt. Kontakta kundtjänst om du upptäcker fel eller skador.

Titta på videon

Maxi-Cosi Coral Recensioner