Allt du behöver veta när du väljer er första bilbarnstol

När magen växer börjar det blir dags att fundera på vilken bilbarnstol från Maxi-Cosi som passar bäst för er. Av allt det du behöver ordna med innan bebisen kommer, är valet av bilbarnstol det viktigaste. Vi har samlat all information du behöver för att kunna välja bilbarnstol:

Vi börjar med grunderna:

  • Det är olagligt för ett spädbarn att åka i en bil utan bilbarnstol. Det gäller även den där första resan hem från sjukhuset.
  • Du kan känna dig trygg i att ditt barn är ordentligt skyddat.
  • Genom att välja en bilbarnstol med egenskaper som passar din livsstil, t.ex. att den är kompatibel med resesystem och har ett snabbfäste, kan de första månaderna bli enklare.
  • Det kan vara klokt att undvika begagnade bilbarnstolar, såvida du inte är 100 % säker på att de inte har skadats.
Pebble 360 Pro
Coral 360
360 Pro Family
CabrioFix i-Size
Pebble Pro
Mica Pro Eco
Mica Eco
Pearl 360 Pro

Vad ska du välja?

Om du vill att barnet ska åka bakåtvänt tills det är 15 månader gammalt behöver du köpa en bilbarnstol i grupp 0+ eller i-Size, till exempel Pebble Pro i-SizeCabrioFix i-Size eller Pebble 360 Pro.

Om du är ute efter verklig bekvämlighet, kolla in Coral 360. Det här babyskyddet är först i sitt slag och kan användas från födseln upp till 12 månader och har en urtagbar lätt babylift med ergonomiskt inlägg. Skapa en 360 Pro Family, nästa generations roterande bilbarnstolssystem, genom att kombinera Pebble 360 Pro, FamilyFix 360 Pro bas och Pearl 360 Pro bilbarnstol!

Om du vill ha ytterligare flexibilitet ska du välja en kombinerad bilbarnstol. Denna stol kan ändras från bakåt- till framåtvänd placering när barnet blir äldre än nio månader, och användas tills barnet är 4 år. Se till exempel vår Mica EcoMica Pro Eco eller Pearl 360 Pro.

Det är viktigt att sitta bakåtvänd!

Alternativ för den första bilbarnstolen: 
 

  • Grupp 0: passar från födseln upp till 10 kg (cirka nio månader)
  • Grupp 0+: passar från födseln upp till 13 kg (cirka 15 månader)

Enligt lag måste den första bilbarnstolen uppfylla standarderna R44 eller R129 (R129 kallas även i-Size).

Vilka installationsalternativ finns?

Du kan även välja hur bilbarnstolen ska fästas i bilen. Lägg till en bas till bilbarnstolen för större flexibilitet och enklare användning! Inga ISOFIX-fästen och naturligtvis erbjuder vi lösningar med bälte! Läs om skillnaden mellan ISOFIX och installation med bälte för att hitta den bästa lösningen för dig och din livsstil.

Det är mycket att tänka på när man ska välja bilbarnstol. Känner du dig fortfarande osäker eller har du sett en produkt som passar dina behov men du vill vara säker på att den passar i bilen? Använd Maxi-Cosi-verktyget för bilbarnstolar för att se vilken modell som passar din växande familjs livsstil bäst.