Gå iväg med din lilla: hur man ser till att ditt barn har en god natt

Att utforska världen med sitt barn är en av de många spännande saker som föräldrar ser fram emot. Oavsett om du åker till en storstad eller bara hälsar på mor- eller farföräldrar, vill du att din lilla bebis ska sova så lugnt som möjligt hela natten. Oavsett vart du ska eller hur länge du är borta är våra resesängar alltid redo att följa med dig!

Här är våra 7 bästa tips för en lyckad övernattning med din bebis eller ditt småbarn

Planera din resa i förväg

Att planera en resa med ditt barn kan vara stressande, men det behöver det inte vara. Genom att planera resan i förväg ser du till att allt går smidigt. Om du ska på en lång bilresa, läs våra bästa tips för säkra och bekväma resor. Om du planerar att flyga till din destination, titta på våra korta guider om att flyga med en bebis och att flyga med ett småbarn

Se till att du reser lätt

Packar du inför en resa med övernattning med din bebis eller ditt småbarn? Ta dig tid och tänk på vad du behöver varje dag. Gör en checklista så att du kan kryssa av olika artiklar medan du packar. Lägg till vår Iris eller Swift, till din lista för att se till att du reser lätt och att ditt barn får sova bekvämt. Maxi-Cosi Iris är en hopfällbar resesäng, vilket gör det enkelt att packa ett bagage som inte tar mycket plats. Maxi-Cosi Swift är en 3-i-1 resesäng som du viker ihop med en hand på 1 sekund. Både Iris och Swift kommer med en resesängsväska, så oavsett vad du väljer, är du alltid redo att ge dig iväg!

Gör skillnad på dag och natt

Det är viktigt att hjälpa ditt barn att skilja mellan dag och natt. Se till att rummet är ljust och väl upplyst under dagen. Dra upp gardinerna på morgonen för att släppa in dagsljus och byta barnets kläder, som ett tecken på att en ny dag har börjat. Under dagen är det viktigt att du interagerar och leker mycket med ditt barn. Under matningar dagtid kan du prata med eller sjunga till ditt barn. Under natten är det lite annorlunda. När ditt barn vaknar på natten för att matas eller byta blöja, se till att hålla belysningen och ljuden så låga som möjligt. I stället för att uppmuntra lek ska du gosa lugnande med barnet. Eftersom Iris är en resesäng med justerbar höjd, slipper du anstränga ryggen när du lägger ner eller tar upp barnet barnet ur resesängen.

Se till att rummet har en perfekt temperatur

Det är viktigt att rummet ditt barn sover i har en perfekt temperatur på 16 till 18 grader Celsius. Se till att öppna fönstren på morgonen så att luften kan komma in och cirkulera. Du kan ta med en rumstermometer på resan och placera den i ditt barns rum för att alltid se till att det är rätt temperatur. Det är också bra om barnsängen inte placeras bredvid värmare eller element. Resesängen Iris väger mindre än 6 kg, vilket gör det enkelt för dig att flytta runt den i rummet.

Håll dig till en kvällsrutin

När ditt barn har en enkel kvällsrutin vänjer han eller hon sig inte bara vid en fast sovtid utan sover också bättre och längre. Du kan börja rutinen 30 till 60 minuter innan du vill att ditt barn ska lägga sig. Din kvällsrutin kan inkludera: ett varmt bad, att byta om till pyjamas, en försiktig massage eller att sjunga en vaggvisa. Du bestämmer helt själv vad som ska ingå i ditt barns kvällsrutin, se bara till att du i så stor utsträckning som möjligt följer samma steg i samma ordning varje kväll.

Och som rutin bli en del av ditt nya liv som förälder, låt Maxi-Cosi Swift hjälpa dig. Vikning i ett steg, den lätta vikten och dess unika 2-stegsmadrass som perfekt passar din nyfödda och senare, ditt lite större barn, är bara 3 av anledningarna till att denna resesäng för flera användningsområden är en livräddare.

Ta inte på ditt barn för mycket kläder inför natten

Ditt lilla barn sover bättre på natten om han eller hon inte är för varm. Swifts nättyger är praktiska för att hålla ditt barn väl ventilerat hela natten igenom. Hursomhelst, här är några tecken: fuktigt hår, rosiga kinder, snabb andning, att magen känns för varm eller klibbig. Du kan kontrollera om ditt lilla barn är för varmt genom att lägga två fingrar på hans/hennes nacke eller rygg. Om han eller hon är för varm tar du av ett lager och kontrollerar igen efter 10 minuter.

Låt det lilla barnet somna på egen hand

När ditt barn blir äldre, försök ge honom/henne chansen att somna på egen hand. I slutet av kvällsrutinen lägger du försiktigt barnet på rygg medan du använder lugnande ljud eller ord som "shh" eller "sovdags". Upprepa detta för ditt barn medan han/hon långsamt somnar. Tack vare Iris luftiga design kan du fortfarande hålla ett öga på ditt lilla barn, även efter att du har lagt ner barnet. Efter några kvällar börjar barnet associera dessa ljud och ord med läggdags och har lättare att somna.