Maxi-Cosis bilstolar: visste du?

Upptäck vad du kan göra med våra bilbarnstolar

Du känner säkert redan till att Maxi-Cosis bilbarnstolar håller barnen säkra under bilresor. Men det kanske finns några saker som du inte har upptäckt ännu. Kolla in dessa användbara tips och råd för Maxi-Cosis bilstolar.

Svalka

Våra bilbarnstolar är inte bara utformade för bilsäkerhet. De skyddar även barnet från solen. Alla Maxi-Cosi-bilbarnstolar i grupp 0+ har en inbyggd sufflett av tyg som har testats och visats ha det högsta skyddet, över 50, mot UV-strålar.

Säkerhetshandtag

Handtaget på våra bilbarnstolar är inte bara perfekta när du bär stolen, utan de har även en säkerhetsfunktion. Kom ihåg att alltid ha handtaget i upprätt läge när du använder stolen i bilen.

Bekvämlighet

Du kan hitta precis rätt läge för barnet med våra stötskydd. Och det är enkelt att ta bort dem – men glöm inte var du har lagt dem (vi vet att det händer ofta!). Information om när du ska ta bort stötskydden finns i bruksanvisningen.

Hemligt förvaringsutrymme

Titta lite närmare på Maxi-Cosi-bilbarnstolen så upptäcker du en liten lucka på baksidan. Bakom den finns ett litet förvaringsutrymme som är perfekt för reservblöjor, nappar och andra viktiga saker till barnet.

Middagen är serverad

Vill du mata lillen i Maxi-Cosi-bilbarnstolen? Inga problem. Vrid bara handtaget bakåt så långt det går och lås det i det smidiga matningsläget.

Lätt att rengöra

Det är enkelt att hålla din Maxi-Cosi-bilbarnstol snygg. Det är bara att ta av överdraget och lägga det i tvättmaskinen. Tvättanvisningar finns på tvättlappen. Och om du inte är säker på hur du sätter tillbaka överdraget kan du titta på våra videoklipp.

Flygplansvänliga

Ska ni ut och resa? Du kan ta med Maxi-Cosi-bilbarnstolen på flygplanet eftersom den är godkänd för användning på flygplan. Använd det vanliga bältet i flygplansstolen och montera stolen i bakåtvänt läge. Dra bältet genom de blå bälteskrokarna och dra åt det ordentligt.

Basenheter för mångsidighet

Du kan använda Maxi-Cosi-basenheten även när barnet har blivit lite större. De här ISOFIX-basenheterna passar för Maxi-Cosi-bilbarnstolar i grupp 0+ upp till bilbarnstolar för större barn – så du kan använda dem tills ditt barn är 4 år.