Så här rengör du din Maxi-Cosi-bilbarnstol

Fläckar och spill är en del av livet när du har småbarn. Därför har vi gjort det så enkelt som möjligt för dig att hålla din Maxi-Cosi bilbarnstol ren.   

Här är vår snabbguide till hur du rengör din Maxi-Cosi-bilbarnstol  

1) Ta ur bilbarnstolen ur bilen  

Ta ut bilbarnstolen ur bilen och ta bort eventuella leksaker ni har fäst vid den.  

2) Innan du tvättar  

Dammsug upp alla stora smulor. Om du har att göra med våta fläckar använder du en fuktig trasa för att avlägsna den värsta smutsen.  

3) Ta av överdrag  

Vi har designat våra bilbarnstolar så att överdragen snabbt och enkelt kan tas av och tvättas. För att göra det ännu enklare har vi tagit fram demovideoklipp med instruktioner som visar exakt hur du ska göra.  

  • En bruksanvisning som visar hur du tar bort och byter överdraget på just din bilbarnstol hittar du här

  • Ett videoklipp som visar hur du tar bort och byter överdraget på just din bilbarnstol hittar du på vår YouTube-kanal här

4) Se Maxi-Cosis anvisningar för rengöring 

Om du inte är säker på hur du bäst rengör din Maxi-Cosi bilbarnstol kan du titta på etiketten eller i bruksanvisningen.  

5) Maskintvätt 

Det är enkelt att rengöra en Maxi-Cosi bilbarnstol. Många av våra bilbarnstolar har överdrag som kan tvättas i maskin. Du tar bara av överdraget och lägger det i tvättmaskinen. Om det inte går att ta av överdraget kan du använda en fuktig svamp eller trasa.  

  • Vi använder premiumtyger som varken krymper eller töjer sig, för att bilbarnstolen ska bibehålla sitt snygga utseende under lång tid.  

6) Låt överdraget torka  

När överdraget har torkat kan du sätta tillbaka det. Du kommer märka att bilbarnstolen ser ut och känns lika fräsch som när den var ny.  

  • Hitta videoklipp som beskriver hur du tar bort och byter ut överdraget till din bilbarnstol på vår YouTube-kanal här.

  • Hitta bruksanvisningen för din bilbarnstol som innehåller en beskrivning om hur du tar bort och byter ut överdraget till din bilbarnstol här.

Hur rengör jag remmarna på min Maxi-Cosi-bilbarnstol? 

Remmarna på din bilbarnstol är de mest utsatta när det gäller spill. Våra selar har avtagbara dynor som kan tvättas för hand eller i tvättmaskin. Den fasta delen selen kan rengöras med en mjuk trasa eller svamp med varmt vatten och lämpligt rengöringsmedel.   

Tips: Undvik att använda starka kemikalier och tvättmedel eftersom dessa kan orsaka missfärgning.  

  • Dynorna måste bytas ut på rätt sätt så se till att du följer bruksanvisningen eller tittar på våra videoklipp.

Hur ofta måste jag rengöra min Maxi-Cosi-bilbarnstol? 

Hur ofta du behöver rengöra bilbarnstolen beror på hur ofta den används och på hur smutsig den blir. Till exempel, om ditt barn ofta äter i bilen kommer du säkert behöva rengöra bilbarnstolen oftare än om han eller hon inte gör det.  

Tip: Rengör om möjligt Maxi-Cosi-bilbarnstolen vid en tidpunkt då du inte avser använda den direkt efteråt, så att den hinner torka ordentligt.  

Packa ett extra överdrag 

Precis som du brukar packa en extra uppsättning kläder till ditt barn, kan du också packa ett extra överdrag för bilbarnstolen. Då kan du snabbt och enkelt städa upp och sedan fortsätta resan. Välj mellan våra olika bilbarnstolstillbehör och överdrag.