Ta hem din nyfödda bebis från BB

Den här dagen lär du aldrig glömma. Du tar hem din bebis för första gången! Du har säkert en massa planer och ser fram emot att presentera den nya familjemedlemmen för alla.

Några gyllene regler ser till att bebisens första biltur går så smidigt som möjligt så att alla kommer hem tryggt och säkert och kan fira.

Kör säkert

Glöm inte att det är obligatoriskt att använda en godkänd bilbarnstol även för nyfödda bebisar. Du kan använda en säkerhetsliggdel eller ett babyskydd. Säkerhetsliggdelar har den extra fördelen att de även fungerar som en bra sovplats för bebisen om dagarna.

Topptips

Det är en bra idé att öva på att montera babyskydd innan bebisen föds. Då vet du att du kan montera den snabbt och ordentligt för din speciella passagerare när det väl är dags.

Den säkraste platsen för babyskyddet är mitten av baksätet, eftersom det minskar risken för skada vid sidokrockar. Men det kanske inte alltid är så praktiskt, eftersom mitten av baksätet kan vara förhöjt av drivaxeln. Du kan även använda den högra eller vänstra sidan av baksätet.

Topptips

Använd Isofix-fästen för babyskyddet om möjligt. De flesta relativt nya bilar har Isofix, vilket gör det mycket enklare att montera bilstolar än med den traditionella metoden med säkerhetsbälte.

Om du väljer att placera bilstolen i det främre passagerarsätet ska du alltid avaktivera krockkudden eftersom den kan vara farlig för barnet om den utlöses. För maximal säkerhet rekommenderar vi att lillen färdas i baksätet.

Topptips

Håll aldrig barnet i famnen i bilen. Det är väldigt farligt. Om bilen plötsligt stannar kan barnet åka ur din famn och slå i instrumentbrädan.

Res bekvämt

Små barn kan snabbt bli överhettade eller kalla. Se till att ditt lilla barn är varmt och bekvämt, men tänk på att för många lager kan göra så att barnet blir överhettat.

Topptips

Solskydd är ett måste i varmt väder, både för att hålla barnet svalt och för att förhindra att metalldelar på babyskyddet blir för varma. Och när det är kallt är en mysig åkpåse ett måste!

Res smidigt

Gör livet enkelt! Genom att välja en kombinerad bilstol och barnvagn från Maxi-Cosi får du allt du behöver för att välkomna barnet till världen, både till fots och med bil. Och för maximal flexibilitet är Maxi-Cosis bilstolar kompatibla med de flesta andra barnvagnstillverkare.