Bättre skydd på varje resa tack vare vår G-Cell-teknik

Vår G-Cell-bilbarnstolsteknik skyddar ditt barn i händelse av en kollision. Detta flexibla men starka material är konstruerat för att avleda stötkraften från ditt barns kropp och på så vis minska risken för skador. 

Hur fungerar vår G-Cell-bilbarnstol? 

G-cell är en uppsättning sexkantiga celler som är inbyggda i bilbarnstolens sidodelar. Om en kollision skulle inträffa kommer dessa specialutformade celler avleda stötkraften från ditt barns kropp. Enkelt uttryckt har de ungefär samma funktion som de deformationszoner som sitter i bilens stötfångare. Genom att på ett effektivt sätt absorbera stötkraften minskar risken för skador på det som ligger bakom.

Vilken del av kroppen skyddar G-Cell? 

Vi har placerat G-cell i bilbarnstolens sidodelar, i höjd med axelpartiet. G-Cell finns i flera av våra bilbarnstolar, inklusive vår bilbarnstol Mica som kan användas från födseln.

Det är viktigt att bilbarnstolar har sidoskydd 

Detta beror på att en av fyra kollisioner inträffar just från sidan. Ditt barns huvud och bröstkorg är extremt utsatta vid den här typen av kollision. Det beror på att axlarna får ta emot stötkraften, vilket leder till påfrestningar mot bröstkorg och huvud. Det är särskilt farligt om barnet är placerat på kollisionssidan, eftersom dörren då kan tryckas mot dem.  

Även om din bil är utrustad med sidokrockkuddar är det viktigt att komma ihåg att krockkuddar är placerade för att skydda vuxna, inte barn. En bilbarnstol med G-Cell blir som en skyddande kokong för ditt barn. 

Med inspiration från naturen  

Många naturliga strukturer använder sig av sexkantiga former för att kombinera flexibilitet med styrka. Exempel på detta är binas vaxkakor. De sexkantiga formerna arbetar tillsammans för att skapa en vägg av styrka vid stor kompression. Vår patenterade G-Cell-bilbarnstolsteknik bygger på samma idé. 

A höghastighetslösning mot stötar 

Racerbilsteam spenderar miljontals kronor varje år för att göra sina bilar så säkra som möjligt för förarna. Vissa team använder sig av liknande sexkantigt skum för att erbjuda ett bättre skydd på banan. Med en Maxi-Cosi G-Cell-bilbarnstol kan du erbjuda ditt barn ett lika bra skydd på varje resa. 

Maxi-Cosi G-Cell är bara en av våra många innovativa säkerhetslösningar för bilbarnstolar. Ta reda på mer om varför vår bilbarnstolsteknik är den bästa.