Roterande bilbarnstolar – säkerhet och komfort i ett

När du väljer en roterande bilbarnstol satsar du på en optimal kombination av säkerhet och komfort. När du använder den vet du att spädbarn och småbarn åker säkert i en bakåtvänd position. Du får in dem snabbt och enkelt så att du kan komma iväg. Dessutom kan du göra det utan att luta dig in och anstränga ryggen.

Varför är det viktigt att spädbarn och småbarn är bakåtvända?

Barn som är framåtvända kan kastas framåt vid en frontalkrock. Det orsakar påfrestningar på huvud och nacke som kan leda till allvarliga skador. Om barnet är bakåtvänt sprider bilbarnstolen kraften över hela ryggen, vilket skyddar det känsliga området vid huvud och nacke. Eftersom 70 % av alla olyckor är frontalkrockar, är det säkrast för barn att åka bakåtvända tills deras muskler och ben har utvecklats.

Maxi-Cosis bakgrund inom roterande bilbarnstolar

Maxi-Cosi har ett rykte om sig att hitta lösningar som hjälper föräldrar i vardagen. Ända sedan vår första banbrytande bakåtvända bilbarnstol som lanserades 1984 har vi ständigt förnyat vårt utbud för att göra resan enklare.

På vilket sätt är Mica bekvämare för föräldrarna?

Micas smidiga rotation innebär att det aldrig har varit enklare att komma iväg.

  • Vänd Mica så att du enkelt kan placera barnet i stolen eller så att barnet själv kan klättra in.
  • Med easy in-bälteskrokar och öppen grendyna är det enklare att spänna fast barnet.
  • Se när remmarna sitter rätt så att du kan slappna av.
  • Du kan alltid luta Mica för bästa avkopping på resorna.

Kombinera komfort med säkerhet och hållbarhet

Säkerhet är alltid vårt främsta mål och den stötabsorberande G-Cell-tekniken i Mica ger högre skydd vid krockar från sidan. Vi vill också att du ska kunna använda bilbarnstolen längre. Tack vare ett mysigt spädbarnsinlägg kan du använda Mica från den första bilresan hem från sjukhuset. Eftersom Mica passar barn upp till fyra år kan ni se fram emot många äventyr tillsammans i bilen.