Roterande bilbarnstolar – säkerhet och komfort i ett

När du väljer en roterande bilbarnstol satsar du på en optimal kombination av säkerhet och komfort. När du använder den vet du att spädbarn och småbarn åker säkert i en bakåtvänd position. Du får in dem snabbt och enkelt så att du kan komma iväg. Dessutom kan du göra det utan att luta dig in och anstränga ryggen.

Varför är det viktigt att spädbarn och småbarn är bakåtvända?

Barn som är framåtvända kan kastas framåt vid en frontalkrock. Det orsakar påfrestningar på huvud och nacke som kan leda till allvarliga skador. Om barnet är bakåtvänt sprider bilbarnstolen kraften över hela ryggen, vilket skyddar det känsliga området vid huvud och nacke. Eftersom 70 % av alla olyckor är frontalkrockar, är det säkrast för barn att åka bakåtvända tills deras muskler och ben har utvecklats.

Maxi-Cosis bakgrund inom roterande bilbarnstolar

Maxi-Cosi har ett rykte om sig att hitta lösningar som hjälper föräldrar i vardagen. Ända sedan vår första banbrytande bakåtvända bilbarnstol som lanserades 1984 har vi ständigt förnyat vårt utbud för att göra resan enklare. Våra nyaste 360-graders snurrbara i-Size-bilbarnstolar Mica och Stone erbjuder smidiga och säkra resor fram tills barnet är fyra år gammalt.

På vilket sätt är snurrbara bilbarnstolar bekvämare för föräldrarna?

Både Stone och Mica kan snurras 360-grader, vilket innebär att det aldrig har varit enklare att komma iväg.

  • Du väljer mellan bakåtvänt och framåtvänt läge genom att trycka på en knapp.
  • Vrid bilbarnstolen mot dig för att enkelt placera barnet i stolen eller så att barnet själv kan klättra in.
  • Indikatorer som bekräftar när remmarna sitter rätt ger dig sinnesfrid. 
  • Bilbarnstolen kan lutas i olika lägen för alltigenom avkopplande resor.

Stone är utrustad med enkel selhantering som ser till att selen hålls öppen medan du placerar barnet i bilbarnstolen.

Kombinera komfort med säkerhet och hållbarhet

Säkerhet är alltid vårt främsta mål och den stötabsorberande G-Cell-tekniken i Stone och Mica säkerställer extra skydd vid sidokollisioner. Vi vill också att du ska kunna använda bilbarnstolen längre. Tack vare ett mysigt spädbarnsinlägg kan du använda både Stone Mica från och med den första bilresan hem från BB. Och eftersom båda bilbarnstolarna kan användas fram tills barnet är fyra år gammalt kan ni se fram emot många bilresor tillsammans.