Sidosäng: för de första nätterna hemma med ditt barn

När saker och ting är avklarade på BB, är det dags för er att åka hem med ert lilla mirakel. Det är helt naturligt om man känner sig lite orolig och överväldigad inför den första natten hemma med ert nyfödda barn. Så känner de flesta föräldrar.

Vi vill göra det enklare det för dig och därför har vi tagit fram en sidosäng avsedd att ge dig mer rofyllda nätter. Ta en titt på Maxi-Cosi Iora Air, vår smidiga sidosäng som låter ditt barn sova gott och inom räckhåll. Är du nyfiken på fördelarna med att ha en sängliggande sovplats? Fortsätt läsa.

Enkel amning

En av de saker du kommer överraskas av är hur ofta din bebis blir hungrig. Nyfödda kanske vill äta så ofta som varannan, eller var tredje timme. Vår sidosängar gör amning på natten lättare för dig! 

Tack vare den enkla glidfunktionen behöver du inte ens flytta dig från sängen. Du kan enkelt föra sidosängen närmare dig, amma din lilla bebis och sedan få den att somna igen. 

Få mer sömn

Med en sidosäng sover ni bättre! Både du och ditt barn sover ofta bättre om barnet får ligga i sin sidosäng. Oavsett om du behöver mata, byta en blöja eller till och med lakan mitt i natten, har du allt du behöver inom räckhåll, tack vare Iora Airs stora förvaringskorg. 

Det betyder att du snabbt och enkelt kan göra det som behöver göras, vilket ger mer tid över till sömn för både dig och ditt barn.  

Minska fara på natten

Nattetid är den tid då de flesta plötsliga fall av plötsligt spädbarnsdödssyndrom (SIDS) inträffar. Dock visar den senaste forskningen att om du sover i samma rum som ditt barn, minskar risken för SIDS med hela 50 procent [AAP]. 

Experter rekommenderar att barnet sover i en separat spjälsäng/sidosäng som står nära dig – inte i samma säng eller i en soffa. Att sova nära underlättar amningen för dig och ser till att bebisen kan känna sig lugn och trygg under natten. 

Det emotionella bandet

Din bebis låg tryggt i din livmoder i 9 månader och naturligtvis vill du kunna erbjuda en lika säker och mysig plats ute i den riktiga världen. 

Att hålla sig fysiskt nära sitt barn, se till att få hud-mot-hudkontakt och slösa med kramarna kommer att ge tröst i denna nya värld som är full av nya upplevelser! 

Vad är bättre än att få vakna upp till sitt leende barn! I slutändan handlar allt om att ni ska trivas och ha det bra, oavsett var ni befinner er. 

Alltid nära, alltid tillsammans

När du känner att det är dags för din lilla att flytta till sitt eget rum vill du vara uppkopplad och nära. Se till att alla får en god nattsömn genom att använda våra smarta Connected Home-produkter för att skapa den perfekta personliga barnkammaren, samtidigt som du kan övervaka och anpassa när det behövs, allt via en app. Eftersom det kan vara ett stort steg för er båda finns vi här för att hjälpa till att göra övergången från samsovning till eget rum så smidig som möjligt.