Första natten hemma efter BB

När saker och ting är avklarade på BB, är det dags för er att åka hem med ert lilla mirakel. Det är helt naturligt om man känner sig lite orolig och överväldigad inför den första natten hemma med ert nyfödda barn. Så känner de flesta föräldrar. 

Men kom ihåg att hemmet är den plats där du kommer att få njuta av en massa gos och få en mysig anknytning på natten med den lilla som sover. 

Det är här Maxi-Cosi kommer in i bilden. Efter att ha sett till att över femtio miljoner spädbarn kunnat resa hem från BB, och sedan sett till att de kan resa över hela världen i Maxi-Cosi bilbarnstolar och barnvagnar, tar vi nu nästa steg in i framtiden. 

Sidosäng: Sköna nätter med ditt barn inom räckhåll 

När natten kommer ser du fram emot att få så mycket sömn som möjligt. Men utan hjälpsamma sjuksköterskor och läkare kommer du förmodligen att tillbringa natten med att amma och försäkra dig om att bebisen har det bra. 

Vi vill göra det enklare det för dig och därför har vi tagit fram en sidosäng avsedd att ge dig mer rofyllda nätter. Ta en titt på Maxi-Cosi Iora, vår smidiga sidosäng som låter ditt barn sova gott och inom räckhåll. 

Nyfiken på fördelarna med att ha en sidosäng? Listan kan göras lång, men här ser du några av dem: 

Enkel amning 

En av de saker du kommer överraskas av är hur ofta din bebis blir hungrig. Nyfödda kanske vill äta så ofta som varannan, eller var tredje timme. Vår Iora gör amning på natten lättare för dig! 

Tack vare den enkla glidfunktionen behöver du inte ens flytta dig från sängen. Du kan enkelt föra sidosängen närmare dig, amma din lilla bebis och sedan få den att somna igen. 

Få mer sömn 

Med en sidosäng sover ni bättre! Både du och ditt barn sover ofta bättre om barnet får ligga i sin sidosäng. Oavsett om du behöver mata, byta en blöja eller till och med lakan mitt i natten, har du allt du behöver inom räckhåll, tack vare Ioras stora förvaringskorg. 

Det betyder att du snabbt och enkelt kan göra det som behöver göras, vilket ger mer tid över till sömn för både dig och ditt barn.  

Minska fara på natten 

Nattetid är den tid då de flesta plötsliga fall av plötsligt spädbarnsdödssyndrom (SIDS) inträffar. Dock visar den senaste forskningen att om du sover i samma rum som ditt barn, minskar risken för SIDS med hela 50 procent [AAP]. 

Experter rekommenderar att barnet sover i en separat spjälsäng/sidosäng som står nära dig – inte i samma säng eller i en soffa. Att sova nära underlättar amningen för dig och ser till att bebisen kan känna sig lugn och trygg under natten. 

Det emotionella bandet 

Din bebis låg tryggt i din livmoder i 9 månader och naturligtvis vill du kunna erbjuda en lika säker och mysig plats ute i den riktiga världen. 

Att hålla sig fysiskt nära sitt barn, se till att få hud-mot-hudkontakt och slösa med kramarna kommer att ge tröst i denna nya värld som är full av nya upplevelser! 

Vad är bättre än att få vakna upp till sitt leende barn! I slutändan handlar allt om att ni ska trivas och ha det bra, oavsett var ni befinner er. 

Välkommen hem, lilla vän!