Maximal komfort och säkerhet för ditt spädbarn: Färdas liggande i bilen

Semestrar, besök hos mor- och farföräldrar, vardagsärenden med mera. Många mysiga resor väntar för dig och ditt barn. Oavsett vart ni åker eller hur långt vill du ha enastående komfort för ditt spädbarn, och där kommer liggande färd in i bilden! På Maxi-Cosi erbjuder vi alternativ för att låta barnet färdas säkert och bekvämt i liggande ställning i bilen, vart ni än ska!

Varför är det bekvämt och säkert för ditt spädbarn att färdas liggande?

Experter har länge rekommenderat att plant liggande är den bästa ergonomiska ställningen för spädbarn att sova i. Det är viktigt för barnets kroppstillväxt och hjärnutveckling att det kan röra sig, sträcka på sig och träna sina armar och ben. I plant liggande ställning kan spädbarn tillgodogöra sig optimalt av det syre de behöver, och deras huvud, ryggrad och höfter har då bästa läge för hälsosam utveckling.

Liggdelar och vagnar som har detta läge har länge varit att föredra för spädbarn. Nu kan vi erbjuda dig detta alternativ med vår innovativa Marble bilbarnstol! Marble med sitt nära plant liggande läge erbjuder ett säkert och bekvämt resealternativ för din lilla medresenär.

Marble: Bilbarnstol med nära plant liggande läge

Den här bilbarnstolen har ett 157° nära plant bakåtlutat läge som ger bästa sovkomfort för spädbarnet. Det är inte allt – bilbarnstolens liggande läge säkerställer också att ditt barn utvecklas hälsosamt enligt expertråd, särskilt för längre resor.

Marbles extra stoppning, spädbarnsinsats och extra stora och skyddande sufflett ger maximal komfort för ditt spädbarn. Marble kan användas från födseln till ca 15 månaders ålder, alltså längre än den genomsnittliga bilbarnstolen.

Vår innovativa Marble ger dessutom samma komfort och hälsosamma läge för din baby även när ni inte är i bilen! När ni lämnar bilen tar du bara loss bilbarnstolen från ISOFIX-basen och sätter den i din barnvagn, utan att behöva väcka barnet. Observera att den levereras med en egen ISOFIX-bas!

Jade: Liggdel med helt plant liggande läge

På Maxi-Cosi följer vi experternas rekommendationer för de mest bekväma och säkraste resealternativen för ditt spädbarn.

Med 180 graders plan sovställning i vår liggdel Jade sover ditt barn sammanhängande i den bästa ergonomiska ställningen i bilar och barnvagnar i alla lägen. Detta är mycket viktigt för barnets kroppstillväxt och hjärnutveckling och minskar bristande syremättnad.

Den här förbättrade liggdelen är lämplig från födseln till ca 6 månaders ålder och kan bara användas i bilen med vår bas FamilyFix3 (säljs separat). Den passar också i alla kompatibla barnvagnsunderreden och bildar då en smart och modern barnvagn. Den mjuka och behagliga insatsen skyddar ditt barn bekvämt som en kokong på alla resor.

Vad gör Marble och Jade säkra?

Både bilbarnstolen Marble och liggdelen Jade har utarbetats till den senaste ECE R129 (i-Size)-säkerhetsstandarden, som är Europas högsta säkerhetsstandard för bilstolar. Där ingår bättre huvud- och nackskydd och rekommenderat baklänges eller lateralt vänt resande för ditt barn upp till minst 15 månaders ålder.

Dessutom kan du på längre bildresor vara trygg med att ditt spädbarn färdas i helt plan eller nära plan ställning, vilket är gynnsamt för barnets hälsoutveckling.

Vart ni än reser finns vi här för att erbjuda bästa komfort och säkerhet för ditt barn!